scandinavia Opublikowano 11 Marca 2015 #1 Opublikowano 11 Marca 2015 Proszę o diagnozę choroby. Acei ma ponad 3 lata i ma taką narośl od 2 dni
pablojogi Opublikowano 11 Marca 2015 #2 Opublikowano 11 Marca 2015 według mnie dostał baty i to jest rana, powinna się z czasem sama zagoić:-)
VENTAGE112 Opublikowano 12 Marca 2015 #3 Opublikowano 12 Marca 2015 Mi to na ranę nie wygląda szczególnie te białe coś .Widziałem już coś takiego w jednym ze sklepów ryba była pokryta takim czymś w kilkunastu miejscach łącznie z pletwami chodzi mi o tą białą narośl.
Jargos Opublikowano 12 Marca 2015 #4 Opublikowano 12 Marca 2015 uszkodzenie mechaniczne to nie jest na 90%, widziałem kiedyś rybę z podobną naroślą tylko większą. Coś jak guz lub zmiana rakowa.
scandinavia Opublikowano 12 Marca 2015 Autor #5 Opublikowano 12 Marca 2015 Trzeciego dnia wygląda trochę lepiej. Powoli schodzi. Dzięki za inf. Pierwsze o czym pomyślałem, to właśnie jakiś nowotwór, bo na ranę po walce to nie wyglądało (szczególnie, że samiec acei nie daje się ganiać)
VENTAGE112 Opublikowano 12 Marca 2015 #6 Opublikowano 12 Marca 2015 Właśnie pokazałem fotę koledze miał na swoim aristochromisie to samo. Narośl najpierw była jak na twojej rybce z czasem rosła aż sama odpadła zostały ubytki w łuskach i blizna .Po odpadnieciu tego dziadostwa uroslo z drugiej strony ryby odpadło i zostawilo ubytki jak wcześniej .Ryby nie leczył bo nie wiedział co to jest rybka żyje do dzisiaj tyle ze fajnie z bliznami juz nie wygląda.
Rekomendowane odpowiedzi