Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Planowo obsada jaką będę chciał trzymać w akwarium to mbuna, gatunki z dietą wszystkożerną. Postanowiłem, że podstawą diety moich ryb będzie shrimp mix, bazujący oczywiście na krewetkach i groszku. Zastanawiam się czy oprócz wyżej wspomnianego shrimp mixa, dodać jeszcze jakiś drugi posiłek w postaci płatków lub granulatu. Chciałbym karmić rano i wieczorem.

Pytam, bo dzisiaj będę w Opolu, co daje mi okazję odwiedzić bardziej profesjonalne i lepiej wyposażone sklepy akwarystyczne niż te co mam u siebie na miejscu.

Pozdrawiam

Opublikowano

Witaj, jeżeli zdecydowałeś się na mixa proponuje dodać szpinak, brokuły które zawierają kwasy omega 3 i 6. Musisz pomyśleć o witaminach niezbędnych dla dobrego funkcjonowania twoich ryb. Dodatki w żywieniu są wskazane, urozmaicają dietę.

Opublikowano

Przepis na mixa już mam. Przeanalizowałem wiele składników, których użyję. W temacie miałem na myśli, czy dobrym rozwiązaniem będzie stosowanie płatków lub granulatu poza karmieniem shrimp mixem w innych porach dnia, np. Rano mix, wieczorem same suche platki, albo na odwrót.