Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W końcu nadszła długo wyczekiwana zmiana obsady w moim zbiorniku. Teraz jest jednogatunkowo i pływają sobie demasoni w ilości 19 sztuk młodych wilków. Teraz mam pytanie czym je karmić? mam z o.s.i : spirulinę, maintenance i vivid color. Myślę nad takim ułożeniem:

dzień. 1 - rano: spirulina / popołudniu: spirulina

dzień. 2 - rano: spirulina / popołudniu: vivid color

dzień. 3 - rano: spirulina / popołudniu: spirulina

dzień. 4 - rano: spirulina / popołudniu: maintenance

dzień. 5 - rano: spirulina / popołudniu: spirulina

dzień. 6 - rano: spirulina / popołudniu: mięsko /oczlik/

dzień. 7 - głodówka

Proszę o ewentualne skorygowanie diety.

Opublikowano

Cześć, ja bym trochę im urozmaicił menu bo za dużo tej spiruliny, kup może jakieś Dainichi Veggie, coś roślinnego z NatureFood, albo NLS, jest jeszcze niedroga i niezła Sera Flora, Hikari Excel, mięsko ograniczyłbym u Demasonów do jednego razu na dwa tygodnie.

Opublikowano

U mnie dostają Tropical Spirulina suprforte 36%, Jbl spirulina premium 40%, kaszka manna z jajkiem, Tropical 3algae, Tropical Green Algae wafers i solowca mrożonego 2 razy w tygodniu ( pół kostki - nie mylić z tabliczką - na 10 sztuk rybek ) i tak sobie żyją od kilku lat w bdb kondycji. Powodzenia w hodowli.

Opublikowano

Mam demasony od sześciu lat. U mnie dostają Naturefood: Cichlid Plant, Supreme Doktor, Premium Color Plus

O.S.I.: Spirulina Flakes, Maintenance

Dainichi: Veggie FX, Reef Veggie FX

Czasami Ocean Nutrition: Green Marine Algae, Marine Pellet Formula Two oraz Fauna Marin: Marine Soft Spirulina.

Mrożonek nie stosuję.

Opublikowano
Cześć, ja bym trochę im urozmaicił menu bo za dużo tej spiruliny, kup może jakieś Dainichi Veggie, coś roślinnego z NatureFood, albo NLS, jest jeszcze niedroga i niezła Sera Flora, Hikari Excel, mięsko ograniczyłbym u Demasonów do jednego razu na dwa tygodnie.
Wszystko co doradzasz jest bardzo dobre tym rybom tylko mięsko(oczlik) bym zastąpił spiruliną JBL.W jej skład wchodzi 2% krewetek.Będzie to bezpieczniejsze nisz podawanie samego oczlika.Ta ryba jest bardzo uczulona na mięsko w jakiejkolwiek postaci.
Opublikowano

Dzięki wszystkim za pomoc. Faktycznie dieta, którą zaplanowałem jest dość uboga. Zaraz zamówię NF Cichlid Plant i Dainichi Veggie FX. Tylko jeszcze prośba pomóżcie mi to jakoś sensownie rozpisać na cały tydzień. Cały czas zastanawiam się nad tym mięchem rybki mam od wczoraj więc jeszcze nie go podawałem. Chyba faktycznie sobie odpuszczę robaki.

• 4 tygodnie później...