Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam

Podejzewam , ze to dokladnie to samo z tej samej fabryki pod inna nazwa. Rozmawialem wlasnie z siostra, zamowi mi na alledrogo tego Aquaela i przy okazji wysle, troche to potrwa, ale bede go mial :). Jeszcze pytanie , czy ten kosz z zeramika mozna wyjac i bezposrednio gabke zalozyc ??

Pozdrawiam

Londo

Jeśli masz zamiar wyrzucać kosz z ceramiką z niego (a tak w sumie najlepiej), to weź lepiej samą pompkę i dokup gąbkę, a nie cały filtr - taniej wychodzi ;)

Dokładniej mówiąc bierz Aquael circulator, zamiast Aquael turbo.

Opublikowano

Witam

Znalazlem:

Aquael circulator 2000 za 96zl z wysylka

Aquael turbo 2000 za 105 zl z wysylka

do pierwszej opcji musze jeszcze dokupic gabke wiec wyjdze na to samo, wiec pytanie czy turbo to circulator + ceramika + gabka ?? bo wyglada na to ze ta czesc gdzie jest ceramika i gabka w turbo jakby byla dluzsza.

Pozdrawiam

Londo

Opublikowano

W Aquaelu Circulator masz różne kijki itd, więc bez problemu można przedłużyć/skrócić. Co do gąbki, dokładnie się nie wypowiem aczkolwiek wydaje mi się, że będzie trochę mała ta z Turbo więc i tak będziesz musiał dokupić inną - ale to niech ktoś potwierdzi lub zaprzeczy ;)

Opublikowano

Przy takiej różnicy w cenie bierz Turbo bo nie wiadomo co się kiedy przyda. Sam nie raz używałem pojemnika na ceramikę np. Na węgiel po jakiejś kuracji. Gąbka na początek będzie Ok ale z czasem będziesz potrzebował wymienić na taką z drobniejszymi oczkami.

Opublikowano

Witam

Nie wiem albo ja jestem jakis inny, ale nie moge znalezc gabki na alledrogo, znalazlem gabki do turbo, ale to sie mija z celem poniewaz gabka kosztuje 20zl a roznica pomiedzy circulator a turbo to 10zl. Jezeli ktos by byl taki uprzejmy i mi podal jaka to ma byc gabka ktora mam dokupic bylbym wdzieczny

Pozdrawiam

Londo

Opublikowano

Do Circulatora kupujesz taką i będzie ok

GĄBKA FILTRACYJNA PROSTOKĄTNA 15/10 cm WKŁAD filtr (5016839653) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img11.allegroimg.pl/photos/400x300/50/16/83/96/5016839653@@AMEPARAM@@11@@AMEPARAM@@50/16/83/96@@AMEPARAM@@5016839653

, do Turbo szukasz odpowiednio mniejszej, ale na pewno nie są to kwoty rzędu 20zł za gąbkę, nie szukaj oryginałów tylko oddzielnych gąbek.
  • Dziękuję 1
Opublikowano

Dokładnie. Gąbka kosztuje 3-4 zł. Do zoologicznego podejdź jakiegoś i zobacz jakie tam ceny masz u siebie.

JemioloSeba jednak ma racje, teraz zwróciłem uwagę na różnice w cenie. Jeżeli nie znajdziesz taniej circulatora, to faktycznie bardziej się opłaca turbo (10 zł to nie taka przepaść cenowa).

• Dziękuję 1
Opublikowano

Ja kupiłem Circulator za 85zł z darmową przesyłką, ale nie ma już tej oferty na alledrogo bo chciałem Ci znaleźć teraz... Przy takiej różnicy może rzeczywiście weź to Turbo, koszyk może się przydać w razie W, tak jak pisał Seba.