Skocz do zawartości

Start akwarium 200 litrów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może grzałkę połóż. Co do reszty to zobaczysz jak będzie z cyrkulacją czyli zbieraniem kupek rybich pod filtrem. Co do gąbki to ma ona za zadanie by nie dopuszczać do szybkiego zabrudzenia w biologu . Jak w ciągu miesiąca nie będzie bagna to powinna być ok. Ktoś z chłopaków zna odpowiednią gęstość to może podpowie jaka powinna być numeracja . Co do moczu na start to chyba 30 g będzie ok. Bakterie lej całą folię jej zawartość przeznaczona jest na 1000 l. Mam nadzieję, że kupiłeś prodibio na start, a nie pożywkę dla bakterii, która jest ciemnego koloru?

Opublikowano

Załączyłem foto - nie wiem czy to jest to bo kupowałem na fiolki bez pudełka. Kupiłem 8 fiolek - to chyba trochę przesadziłem. Wlać je doi filtra czy do akwarium?

post-15859-14695721284117_thumb.jpg

post-15859-14695721285195_thumb.jpg

post-15859-14695721285791_thumb.jpg

Opublikowano

Wylot z kubełka dałabym po przeciwnej stronie do mechanika. Obok zasysu kubełka tak żeby "dmuchał" w stronę mechanika. A wylot z mechanika do góry w stronę przedniej szyby tak żeby kierował strumień po przedniej szybie w stronę gąbki biloga. Tak jak teraz jest strumienie będą się "zwalczały". Możesz na razie podłączyć bąbelki z mechanika to zobaczysz jak krąży woda.

PS.Poprawiłam. ;)

• Dziękuję 1
Opublikowano

Chyba tak zrobię Suricade. Wszystko poszło ok tylko zbiornik jest wysoki, podłoga - podcięte panele i położona terakota. Po mimo to jak moje chłopaki łażą w pokoju to widać że lustro wody chodzi i boję się że ta oryginalna szafka od drgań się kiedyś złoży. Mam dość cienkie stropy. i jak cię chodzi to się ruszają. Gorzej jak zaczną skakać albo biegać to może być masakra, nie wiem czy u was też te akwaria drgają jak się chodzi.

Zdjęcie tutaj:

http://forum.klub-malawi.pl/attachment.php?attachmentid=5882&d=1424981907

Opublikowano

Witam. Po zalaniu wody i wystartowaniu niestety akwarium za mocno się chwieje, chodzi o strop, każde przejście po pokoju powoduje ruch tafli wody, pomimo wykonania posadzki z terakoty i wycięciu paneli. W tej sytuacji muszę zrezygnować bo jest to dość niebezpieczne dla dzieci. Dziękuję wszystkim na forum jesteście super ekipą dzięki której wiele się dowiedziałem w bardzo szybkim czasie i na pewno kiedyś to wykorzystam. Pozdrawiam. ;)