arekkowal666 Opublikowano 13 Lutego 2015 #1 Opublikowano 13 Lutego 2015 witam wszystkich. tak jak w tytule. piach z koloru białego zaczyna miejscami zmieniać kolor, tak po kilka ziarenek...dodatkowo zauwazylem tez nalot na roślinkach (sztucznych) widać to na dolaczonych zdjeciach. co może być tego przyczyna? aktualnie stosuje srodki na podniesienie Ph i twardsci wody typu: poper ph (API), electro-right (API) oraz sporadycznie microbe-lift gravel & substrate cleaner do czyszczenia. czy ktoś wie co to jest, skad się biora te przebarwienia i co może być tego przyczyna. dodam jeszcze ze cale podloze było wymienione 2 tygodnie temu na nowe. pozdrawiam
yaro Opublikowano 13 Lutego 2015 #2 Opublikowano 13 Lutego 2015 o kurcze - masz zaatakowany piasek przez glony
eljot Opublikowano 13 Lutego 2015 #3 Opublikowano 13 Lutego 2015 Normalne gdybyś poczytał trochę forum to byś wiedział, że tak będzie.
arekkowal666 Opublikowano 13 Lutego 2015 Autor #4 Opublikowano 13 Lutego 2015 czy można troche jasniej bo nie za bardzo rozumiem
adam17123 Opublikowano 13 Lutego 2015 #5 Opublikowano 13 Lutego 2015 Foto nie chce Mi się oglądać ,ale stawiam na okrzemki norma taka przy takim restarcie- skoro podłoże wymieniane,bo na inne glony trochę chyba za szybko .
arekkowal666 Opublikowano 13 Lutego 2015 Autor #6 Opublikowano 13 Lutego 2015 wiec jak się tego pozbyć zanim będzie za pozno?
MatiK Opublikowano 13 Lutego 2015 #7 Opublikowano 13 Lutego 2015 http://forum.klub-malawi.pl/faq.php polecam lekturę, odejdzie Ci wiele zmartwień na przyszłość 1
Alex.C Opublikowano 14 Lutego 2015 #8 Opublikowano 14 Lutego 2015 i pozbadz sie tych sztucznych roslinek - zywe nie kosztuja tak duzo
Sir_Yaro Opublikowano 15 Lutego 2015 #9 Opublikowano 15 Lutego 2015 Olo akurat to nie koniecznie ma sens. Utrzymanie roślin przy pyskach jest bardzo trudne. W tym biotopie jeśli już koniecznie chcesz mieć rośliny i plastik Cię nie drażni jest to całkiem sensowna droga. Wysłane przy użyciu Tapatalk.
yaro Opublikowano 15 Lutego 2015 #10 Opublikowano 15 Lutego 2015 tym bardziej że ostatnio widziałem taką sztuczną velisnarię że zastanawiałem się czy jest prawdziwa czy nie. To już tylko kwestia swojego samopoczucia, czy się chce coś takiego mieć. Mnie bardziej denerwują sztuczne skałki typu piramidy, kolumny ala'grecja czy rzym czy super nurek niż właśnie te sztuczne roślinki.
Rekomendowane odpowiedzi