Flower_Power Opublikowano 10 Lutego 2015 #1 Opublikowano 10 Lutego 2015 Witam Od trzech dni szukam w Łodzi miejsca gdzie za rozsądne pieniądze kupię skały do mojego "Malawi"...już nie mam pomysłów gdzie podjechać. Sklep polecany na forum już nie istnieje, zatem gdzie ?? Interesuje mnie wapień piaskowiec i serpentynit. Pozdrawiam Michał
jacio Opublikowano 11 Lutego 2015 #2 Opublikowano 11 Lutego 2015 Witaj. Jest skład kamienia na wjeździe do Zgierza jadąc od strony Łodzi. Zaraz za wiaduktem. Bylem tam jakiś czas temu i jest w czym wybierać, ale jak rozmawiałem z Panem z obsługi to powiedział, że jak się kupuje poniżej 100kg to cena około 3zl za kg. Dopiero powyżej tej wagi liczą normalnie coś poniżej złotówki za kg w zależności od rodzaju wybranego kamienia. Czyli najtaniej było by się zebrać w 2_3 osoby i zrobić zakup.
Flower_Power Opublikowano 11 Lutego 2015 Autor #3 Opublikowano 11 Lutego 2015 Właśnie jutro tam jadę. Co ciekawego tam dostanę??
jacio Opublikowano 11 Lutego 2015 #4 Opublikowano 11 Lutego 2015 Musisz się rozejrzeć, bo mają różne skałki,. Ja akurat szukałem gnejsu. Ale zakupy chyba dopiero wiosną będę robił.
Flower_Power Opublikowano 12 Lutego 2015 Autor #5 Opublikowano 12 Lutego 2015 Zakupy zrobiłem, wróciłem do domu z 50 kg serpentynitu Polecam skład na Łódzkiej 81 (duży wybór kamienia) i cena do przyjęcia (udało mi się utargować 2,5/kg)
MatiK Opublikowano 13 Lutego 2015 #6 Opublikowano 13 Lutego 2015 Kurde, drogo tam u Was w tej Łodzi... no ale grunt, że zadowoleni
Flower_Power Opublikowano 15 Lutego 2015 Autor #7 Opublikowano 15 Lutego 2015 Drogo czy niedrogo, ważne że ryby zadowolone pływają. Dzięki za pomoc
jacio Opublikowano 15 Lutego 2015 #8 Opublikowano 15 Lutego 2015 No to fakt, ceny po zbóju są. Się by wydawać mogło, że Uć to spore miasto, ale w tej branży jakoś brak chyba konkurencji i ceny robią jakie tylko chcą.
DumeQ Opublikowano 15 Lutego 2015 #9 Opublikowano 15 Lutego 2015 http://karmirhen.pl/ogrod/kamienie-ogrodowe.html ponoć mają duzy wybór w dobrych cenach
Rekomendowane odpowiedzi