Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Spotkaliście się w sklepach z takim piaskiem ? Chodzi o barwę , a akwa wygląda bardzo naturalnie. Ja mam obecnie biały ale chcę 3 raz podejść do zmiany i szukam już takiego najbardziej zbliżonego do naturalnego.

15xttkz.jpg

[300] Malawi

Opublikowano

w sklepach raczej takiego nie kupisz, bo to najzwyklejszy piasek, który prawie wszedzie sam sobie wykopiesz, trzeba tylko kilka razy przepłukać

Opublikowano

Na żwirowniach czy piaskarniach dostaniesz najładniejszy i różnorakiej granulacji( jeszcze bardziej wzmaga naturalność piachu) piasek.

Opublikowano

Właśnie myślałem o żwirowni ale tam jest żółty taki , przynajmniej u mnie bo mam niedaleko na nią. A ostatnio ojciec mi z pracy przyniósł budowlany i też żółty jest , a ten na zdjęciu typowo szary jak w jeziorze.

[300] Malawi

Opublikowano

najlepiej poczekaj do wiosny albo na jakaś dłuższą odwilż ... wtedy łopatka , worek i za miasto .... bez niczego znajdziesz taki piach, w budowlance nie kupisz, bo tam uzywają przeważnie żółty, a tego "brudnego" nikt nie chce :)

Opublikowano
Witam. Spotkaliście się w sklepach z takim piaskiem ? Chodzi o barwę , a akwa wygląda bardzo naturalnie.

...jeżeli to nie Twój piasek ( a chyba nie bo pytasz o niego) to warto zastanowić się czy on jest faktycznie takiego koloru w naturze czy jest to po prostu gra oświetlenia ..Bo zauważ ,że te kamienie też są trochę dziwnie szare. A jak wiemy oświetlenie potrafi bardzo zmienić barwę piasku .Dobrze by było ( o ile to możliwe) wyjąć go i zobaczyć w naturalnym świetle.

Opublikowano

Ja kupiłem piach w obi do piaskownicy z nadzieją że będzie ciemniejszy. Był od pierwszego ale nie na tyle by mnie do końca usatysfakcjonował. Szukam czegoś innego bo na wiosnę planuję trzeci restart z dołożeniem kamieni.

[300] Malawi