Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
przy baniaczku 250l to akurat zaden probelm z noszeniam, ale z baniakiem dluzszym nic 200cm to juz jest dosc powazny problem

Spokojnie 8)

W sześciu chłopa nosiliśmy trzy baniaczki 300x60x60, jeden za drugim - da się :)

Opublikowano

ale czy ja powiedzialam ze sie nie da? czy ze latwiej i przyjemniej jest jednak kleic na miejscu?

poza tym jest jescze sprawa gdzie sie chce wniesc - ja np bez klejenia na mijescu moglam max wniesc do domu zbiornik 200cm - i to brakowalo 1-2 cm zeby uniemozliwic wniesienie go - wiec to tez trzeba wziac po uwage; no i jeszcze jesli to jest w bloku to sie trzeba moc wyrobic na zakrecie na klatce schodowej :) pomagalam przy noszeniu juz kilku dozych baniakow i czasem nie wystarczy jeydnie sila robocza :)

Opublikowano

Akurat ja jestem tym, który zapytuje akwamaniaków o klejenie dużego baniaka. Tak się składa że mieszkam w domu jednorodzinnym i baniak stać będzie na parterze. Jak nie drzwiami wejściowymi to balkonowymi da sie wejść. Coraz bardziej przekonuję się jednak do zamówienia ,,gotowca" , a nie klejenia w domu.Od szklarza można pożyczyć sześć ,,przyssawek " no i sześciu chłopa i się wniesie .