Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawiam się jakie pyszczaki pływają w naszych malawkach. Kiedyś nie było żadnych wątpliwości, że niepodzielnie panowały mbuna. Jak jest teraz ?

Sondaż ułoźyłem wg grup z BTN czyli dzieląc pyszczaki na grupy:

mbuna - rodzaje Astatotilapia, Cynotilapia, Iodotropheus, Labeotropheus, Labidochromis, Melanochromis, Metriaclima, Petrotilapia, Pseudotropheus, Tropheops

haps ( haplochromis ) - rodzaje Chilotilapia, Copadichromis, Cyrtocara, Mylochromis, Nyassachromis, Otopharynx, Placidochromis, Protomelas, Trematocranus, oraz część Stigmatochromis oraz gatunek Sciaenochromis fryeri

aulonocara - rodzaje Aulonocara, Lethrinops, Tramitichromis, Taeniolethrinops

drapieżniki ( predators ) - rodzaje Aristochromis, Buccochromis, Champsochromis, Dimidiochromis, Exochochromis, Fossorochromis, Hemitaeniochromis, Lichnochromis, część Mylochromis, Nimbochromis, część Stigmatochromis, Taeniochromis, Tyranochromis

W razie wątpliwości pytajcie :-D.

• Lubię to 1
  • Dziękuję 3
Opublikowano

Ano dobrze :-D u mnie nadpisuje się tekst w jednej opcji. Dzięki Damian. No i zapraszam do zabawy :-D

Opublikowano

Przez chwilę zastanawiałem się, jak podejrzeć, kto ma jakie rybki.

Znalazłem, więc się podzielę informacją z takimi "mało bystrymi" jak ja - trzeba dwukrotnie kliknąć liczbę głosów.;)

Opublikowano

Coś nie tak jest z podliczaniem głosów dla mbuny - liczba głosów - 2, a wymienionych jest trzech "głosujących" użytkowników

PS - teraz już różnica 3 (liczba "głosujących") do 4 (duchu, harisimi, suricade i tom77)

Być może nastawiona jest opcja "Licz wszystkie głosy, z wyjątkiem głosów toma77 - wtedy jest OK:D

Opublikowano

Zapewne chodzi o mnie :-D nasz wirtualny malawista uznał, że Astatotilapia lepiej pasuje do haps :-D. Tak poważnie pisząc to wydaje mi się że na prawdę nie policzył mnie bo zaznaczyłem trzy opcje a może nasze urządzonko wielokrotnego rozumie dwukrotnego. Napiszę do Informatyków a jak oni nic nie będą mogli zostanie nam pkw :-D czyli rręczna weryfikacja ;-)

Opublikowano
nasz wirtualny malawista uznał, że Astatotilapia lepiej pasuje do haps :-D

Ja właśnie w tej sprawie miałem pisać, bo w bazie ryb widnieje jako Non-Mbuna to jak to jest? Proszę oświecić żądnego wiedzy świeżaka :D

Zagłosowałem oczywiście i ja, na Mbunę, chociaż im dłużej tu jestem, tym bardziej pragnę mieć wannę tylko dla ryb, w której trzymałbym coś innego... ;)

Opublikowano

Wojtku czy możesz wyedytować mój głos? Kliknąłem na haps zamiast aulonki ;)

Tak to jest jak się najpierw robi później czyta... ;)