Glony a tło
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Przez Vrzechu · Opublikowano
@marcin73m 🍻 jak ten zbiornik się trochę "uleży" to planuję postawić coś w sypialni 😅 ale to będzie litrażowo zdecydowanie mniejszy projekt 🙂 no i czas jego powstawania oraz kierunek biotopowy jeszcze bliżej nieokreślony 🙂 -
Przez marcin73m · Opublikowano
No to mamy szczęśliwy finał tej akwarystycznej przygody, ryby pływają i wyglądają na zadowolone, pozostaje cieszyć się tym widokiem i obserwować jak dorastają i pięknieją Tak jak napisał @TomekT - liczymy na nierzadkie aktualizacje ☝️ P.S. Będzie mi brakowało tych konsultacji, dawały ogromną satysfakcję no i świetnie się przy tym bawiłem. Nie znajdziesz miejsca na jakiś kolejny baniak? -
Przez lukBB · Opublikowano
Witaj. Jeżeli to ma być mbuna, to powierzchnia dna ma duże znaczenie a nie wysokość zbiornika. No chyba, że jest literówka to przepraszam🙂 trzymam kciuki za projekt -
@TomekT oczywiście będę aktualizował na bieżąco Powiem Ci, że ten Tolae dzisiaj zrobił się prawie czarny i już coś tam tańczył przed swoją panią. -
Przez TomekT · Opublikowano
Super to wygląda, głębia zbiornika robi wrażenie. Stigmatochromis tolae piękny. Wrzuć więcej fot, gdy ryby bardziej się wybarwią. Powodzenia! 👍 -
Nadszedł w końcu ten dzień!!! We wtorek wieczorem odebrałem i bezpiecznie przywiozłem obsadę zakupioną w Tanganika Konin u Sebastiana Januszkiewicza W moim baniaku zamieszkali następujący lokatorzy: - Dimidiochromis Strigatus 3 szt. (prawdopodobnie 1+2) - Nimbochromis Polystigma 6 szt. - Stigmatochromis Tolae 4 szt. (prawdopodobnie 1+3) - Exochochromis Anagenys 3 szt. (prawdopodobnie 1+2) - Protomelas Mbenji Thick Lips 3 szt. Ryby po wpuszczeniu od razu zaczęły zwiedzać baniak. Nie widać żeby miały jakiekolwiek "stresy" Na pewno będę chciał dołożyć jeszcze jedną sztukę Exo bo zaszła mała pomyłka i zamiast 4 dotarły do mnie 3. Być może, jeśli będzie jeszcze sposobność to dołożę 1 szt. P. Mbenji oraz 1 szt. D. Strigatus. Poniżej kilka fotek "podjaranego" malawisty Jakość nie powala, to takie fotki na szybko. Jak będzie coś ładniejszego to wrzucę do naszej klubowej galerii. Specjalne podziękowanie dla @marcin73m za cierpliwość do licznych, naprawdę licznych konsultacji na każdym etapie tego projektu 🍻 1. Stigmatochromis Tolae: 2. Exochochromis Anagenys: 3. Dimidiochromis Strigatus: 4. Nimbochromis Polystigma: 5. Protomelas Mbenji Thick Lips: A tutaj jeszcze akwarium z szerszej perspektywy Na razie etap okrzemków... Średnio to wygląda no ale czekam. Za radą @pulpet zakupiłem nawóz do roślin bez azotu i fosforu i liczę, że roślinka odżyje. -
Cześć. Jest wiele czynników, które składają się na powyższy efekt końcowy. Nikt nie pomnoży litrażu Twojego zbiornika przez współczynnik skuteczności JVP 132, nie piszesz nawet, jaka planowana obsada. 😉 Proponuję zaznajomić się z poniższym tematem - tak, wiem, że długi i nużący, ale sam przez niego przebrnąłem, więc da się. -
Przez Bartek_De · Opublikowano
@Andrzej Głuszyca to raczej ignorancja i lenistwo oraz to o czym wspomniał @TomekT. Ale odbiegamy już od tematu. -
Przez SzyjaXDDD · Opublikowano
Witam, zamierzam założyć drugi zbiornik mbuna. Postanowiłem że akwarium będzie 150x50x65, no i to co na temat czyli kaseta, chce zrobić swoją pierwszą kasetę na falowniku jvp 132, możecie mi podpowiedzieć jakie wymiary formatek zamówić aby woda była kryształ? -
Po części pewnie jest tak, jak piszesz, ale ileż z drugiej strony przewija się wątków, gdzie ludzie oczekują podania rozwiązania na tacy, w różnych dziedzinach. Po swoich doświadczeniach mogę powiedzieć, że im więcej człowiek poczyta, tym mniej pytań zadaje; 5 razy spróbuje coś zrobić i w końcu wyjdzie. 😉
-
-
Tematy
-
Grafiki
Rekomendowane odpowiedzi