Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chce napisać wiadomość dla tych co myślą że można saulusi trzymać w 60 l o tuż próbowałem w 60l i powiem tam miałem maluchy wszystkie żółte wybarwily się pięknie 2 samce i każdy z nich miał swój rewir jednak z biegiem czasu samice przestały pływać ciągle wymianę przez samce w naprawdę pięknie wystawione i doszedłem do wniosku z bezsensu męczyć ryby w tak małym akwarium oddałem je do znajomego do większego i wtedy zobaczyłem piękno tych ryb w zamian kupiłem ksiezniczki z burundi też jest małe szkło ale miałem kiedyś te funkcje i bylo naprawdę super z młodymi i jedna parą

Opublikowano

Translator czy T9? ;)

Ogólnie myślę, że ludzie będący na tym forum są świadomi tego iż 60l to zdecydowanie za mało na biotop Malawi. Ale dzięki, że nas utwierdziłeś. :)

Opublikowano

sorry, ale czyta się Twój post jakby wyszedł z jakiegoś translatora... wyedytuj, napisz po polsku, używaj kropek i przecinków.

Opublikowano

Tak jak koledzy wyżej, wyedytuj post i popraw tak, żeby było po polsku bo na razie trzeba się domyślać o czym piszesz. Chyba nikt na tym forum nie myślał, że można trzymać jakikolwiek gatunek z jeziora Malawi w takim litrażu, ale fajnie, że sam też zdałeś sobie z tego sprawę... Tak poza tematem i przepraszam za OT, kolego, Neolamprologusy (Księżniczki) również absolutnie nie nadają się do tego akwarium! Są to ryby, które wychowują swoje potomstwo i mnożą się, że hoho, z takim szkiełkiem możesz ewentualnie spróbować z jakimiś muszlowcami (też Tanganika)...