Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tetra ex700 mam osobiście, może trochę droższy niż chiński HW ale spisuje się wyśmienicie. Mam go w pokoju, w którym śpię i w ogóle go nie słychać.

Opublikowano

Nie miałem do czynienia z filtrami hw, ale mam dwa kubły jbla, e1501 i e901. Mogę Ci szczerze polecić bo są bardzo ciche i wydajne. Jbl biologicznie powinien spokojnie wystarczyć, natomiast potrzebowałbyś jakiegoś cyrkulatora do środka.

Opublikowano

Dzięki za pomoc.

Po przejrzeniu wszystkich podanych przez Was filtrów zdecydowałem się na TETRA EX 700 - Tylko jest mały problem, bo jak narazie jest niedostępny w sklepach :( Muszę cierpliwie czekać.

Opublikowano

Nie szedł bym a tetre wiele złego o kubełka Tetry pisano, a dokładnie o ich przeciekaniu. Mam w domu od kilku lat i 2 x hw302 i JBL 1501 i jak do tej pory nie zawiodły mnie te kubełki. Są one bardzo ciche, a zarazem wydajne. W szczególności poleciłbym HW302 jako biologa. Szczerze mówiąc jakoś nie widzę o tej klasy przepływności żadnego z nich jako jedyny filtr w akwarium 250l z cichlids. Raczej będziesz musiał dodatkowo szukać ekstra filtra mechanicznego do swojego akwarium.

Opublikowano
...TETRA EX...

Leży mi taki na strychu... od jakiegoś czasu...

Chciałem go wykorzystać po 4 latach bez akwarium... i niestety nie trzymał szczelności :-/

Opublikowano

Po 4 latach żaden filtr nie będzie trzymał szczelności. Po takim czasie w każdym filtrze sparcieje uszczelka. Ja mam tetre i złego słowa nie mogę powiedzieć. A kupiłem używanego i ma już ze 3 lata.