Darek73 Opublikowano 13 Stycznia 2015 #1 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Panowie, Stosuję 2 pokarmy w kulkach Dainichi ale strasznie brudzą wodę. Po podaniu jak ryby zaczną jeść rozpadają się w taki pył i unosi się to w całym akwarium. Wygląda to źle. Wolę karmić płatkami spiruliny. Co możecie polecić jako płatki dodatkowo do roślinożerców? Może coś innego w płatkach?
rayan88 Opublikowano 13 Stycznia 2015 #2 Opublikowano 13 Stycznia 2015 OSI Spirulina Flakes -- dołączony post: OSI Spirulina Flakes sam mam to Dainichi w granulkach i to był ostatni raz jak kupiłem ten pokarm.
stan Opublikowano 14 Stycznia 2015 #3 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Stosuję 2 pokarmy w kulkach Dainichi ale strasznie brudzą wodę. Po podaniu jak ryby zaczną jeść rozpadają się w taki pył i unosi się to w całym akwarium. Hmm, jest to co najmniej dziwne zjawisko dla mnie, Miałem 3 rodzaje tego pokarmu i nigdy nic się takiego nie działo. A jakiej granulacji używasz i dla jakiej wielkości ryb. Bo jak granuli są za duże ryba zamiast ej od razu łykać ,, melo" je w pysku przez co masz taki syf. Podobny efekt miałem z NLS jak podałem za duże granulki. Granulki powinny być takiej wielkości ażeby ryba od razu je łykała, a nie przetrzymywała i memlała w pysku. To że ryba ma może zmieści i 4mm nie znaczy, że tej wielkości granulat jest Ok.
crav Opublikowano 14 Stycznia 2015 #4 Opublikowano 14 Stycznia 2015 używam od lat dainichi i nigdy nie widziałem aby brudziły wodę te pokarmy...przyznaje ze mocno zdziwiony jestem. wg mnie jest to najtwardszy pokarm...
pablojogi Opublikowano 14 Stycznia 2015 #5 Opublikowano 14 Stycznia 2015 ja również jestem zdziwiony, że ten pokarm pyli i brudzi wodę. Niczego takiego nie zaobserwowałem karmiąc tym pokarmem.
MatiK Opublikowano 14 Stycznia 2015 #6 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Darek, a to na pewno Dainichi, nie Hikari?
Andrzej Głuszyca Opublikowano 14 Stycznia 2015 #7 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Darek, a to na pewno Dainichi, nie Hikari? Spokojni:)Hikari też nie brudzi..O.S.I. tak...!
MatiK Opublikowano 14 Stycznia 2015 #8 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Gdzieś napotkałem temat, w którym ktoś pisał, że Hikari właśnie brudzi, ale kłócić się nie będę...
marek_z_81 Opublikowano 14 Stycznia 2015 #9 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Hmm. Dainichi to chyba najmniej brudzący pokarm w granulkach jaki kiedykolwiek używałem.
marcin73m Opublikowano 14 Stycznia 2015 #10 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Gdzieś napotkałem temat, w którym ktoś pisał, że Hikari właśnie brudzi Też gdzieś o tym czytałem, ale mniejsza z tym. Mam Dainichi Ultima Krill w rozmiarze baby i uważam go za jeden z najmniej brudzących pokarmów. Śladu nie ma po karmieniu.
Rekomendowane odpowiedzi