Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie,

Stosuję 2 pokarmy w kulkach Dainichi ale strasznie brudzą wodę. Po podaniu jak ryby zaczną jeść rozpadają się w taki pył i unosi się to w całym akwarium. Wygląda to źle. Wolę karmić płatkami spiruliny. Co możecie polecić jako płatki dodatkowo do roślinożerców? Może coś innego w płatkach?

Opublikowano

OSI Spirulina Flakes

-- dołączony post:

OSI Spirulina Flakes sam mam to Dainichi w granulkach i to był ostatni raz jak kupiłem ten pokarm.

Opublikowano
Stosuję 2 pokarmy w kulkach Dainichi ale strasznie brudzą wodę. Po podaniu jak ryby zaczną jeść rozpadają się w taki pył i unosi się to w całym akwarium.

Hmm, jest to co najmniej dziwne zjawisko dla mnie, Miałem 3 rodzaje tego pokarmu i nigdy nic się takiego nie działo. A jakiej granulacji używasz i dla jakiej wielkości ryb. Bo jak granuli są za duże ryba zamiast ej od razu łykać ,, melo" je w pysku przez co masz taki syf. Podobny efekt miałem z NLS jak podałem za duże granulki. Granulki powinny być takiej wielkości ażeby ryba od razu je łykała, a nie przetrzymywała i memlała w pysku. To że ryba ma może zmieści i 4mm nie znaczy, że tej wielkości granulat jest Ok.

Opublikowano

używam od lat dainichi i nigdy nie widziałem aby brudziły wodę te pokarmy...przyznaje ze mocno zdziwiony jestem.

wg mnie jest to najtwardszy pokarm...

Opublikowano
Gdzieś napotkałem temat, w którym ktoś pisał, że Hikari właśnie brudzi

Też gdzieś o tym czytałem, ale mniejsza z tym. Mam Dainichi Ultima Krill w rozmiarze baby i uważam go za jeden z najmniej brudzących pokarmów. Śladu nie ma po karmieniu.