Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dostałem pcv z namiaru kolegi za który bardzo dziękuję. Mam zamiar dociąć je do wymiaru i teraz należy zachować jakiś odstęp po bokach? Czy można postawić bezpośrednio na szkło dna? W moim akwarium jak na foto jest wewnętrzne obrzeże około 8 mm i mam dociąć do tego obrzeża czy nałożyć na obrzeże powodując przestrzeń za tłem. Czy można maksymalnie przysunąć do szkła i nie pozostawiać w miarę możliwości odstępów?

post-15859-14695721199348_thumb.jpg

post-15859-14695721200069_thumb.jpg

Opublikowano

Dotnij tak żeby tło całą powierzchnią dotykało szyby czyli bokami i dołem pomiędzy sylikon a górą od spodu szyby(pokrywy) wmontowanej wewnątrz.Ja tak mam w swoim GLOSSY 120.Dostałem czarne ale zamówiłem jasno niebieskie i takie zostanie w akwarium.;)

Opublikowano

Czyli przycinam na styk do wszystkich ścian akwarium i do górnej wewnętrznej czarnej krawędzi i będzie git. Nie pozostawiam żadnej szczeliny na cyrkulację. Trochę jestem przerażony tym glossy strasznie wysokie i wąskie.

Opublikowano

Przytnij nie od szyby do szyby tylko tak:

Boki: od zakończenia silikonu do zakończenia silikonu (wewnętrzny wymiar)

Dół z górą: od zakończenia silikonu do spodu szyby

U mnie to tak wygląda:

post-13817-14695721201086_thumb.jpg

Opublikowano

Myślałem, że tu nikt nie ma takiego akwarium i trochę się bałem ale jak zobaczyłem Twoje to trochę odetchnąłem. Ja mam ustawione na oryginalnej szafce 200 litrów, musiałem wycinać panele i robić posadzkę z terakoty bo chwiało się. Mam filtr JBL e901 wewnętrzny Aquael circulator 1000, już na styropianie ustawiłem łupki drzewiaste i dzisiaj dostałem tło, które już włożę. Nie zalewam bo czekam na testy i bakterie. Dodatkowo chciałem cię zapytać czy piasek po płukaniu, który jest mokry, można włożyć do akwarium na ustawione kamienie. Chodzi o to że zalewał będę za parę dni a piasek jest mokry i czy nic w tym czasie się w nim nie wyprodukuje?

Opublikowano

Ja po wypłukaniu piasku będę od razu zalewał.Nie wiem czy w wilgotnym piasku do czasu zalania nic się nie wyprodukuje.Ja tak zwlekam bo czekam jeszcze na piaskowce i dopiero po ich włożeniu przepłukam piasek i zaleję akwarium.