Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SUPER RYBY Aulonocara Mbuna Pyszczak Pyszczaki (4978359182) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img17.allegroimg.pl/photos/400x300/49/78/35/91/4978359182@@AMEPARAM@@17@@AMEPARAM@@49/78/35/91@@AMEPARAM@@4978359182

Miał ktoś do czynienia z tym Panem ? Jeśli w grę wchodzi wysyłka ? Jakość ryb kontakt , jakość wysyłki itp ?
Opublikowano

Ja u niego kupowałem ale odbiór osobisty zrobiłem więc co do przesyłki Ci nie pomogę. Natomiast kontakt bardzo dobry i jeśli chodzi o ryby to mam piękne samce Msobo Magunga oraz pięknego samca L. Hongi. Samice też wyglądają na zdrowe. Rybki posiadam gdzieś od czerwca i są w dobrej kondycji.

Opublikowano

Ja u niego kupowałem z wysyłką i to był niestety mój błąd początkującego... Z rybami co prawda wszystko w jak najlepszym porządku, piękne, zdrowe i nie płochliwe, kontakt też pierwsza klasa, zero problemów, natomiast Pan wysyła ryby kurierem i stąd przeświadczenie, że już u niego nie zamówię, chyba że się to zmieni. Miałem strasznego moralniaka, jak zobaczyłem rybcie po dwóch dniach podróży i prawdopodobnie przerzucania paczki "na odwal się", były bardzo zmęczone, aczkolwiek wszystkie przeżyły i były odpowiednio zapakowane.

Opublikowano

Kurde to mam dylemat, bo oferta jest bardzo ciekawa i generalnie wszystko czego potrzebuje a odbiór osobisty nie wchodzi trochę w grę. Czyli generalnie przy wysyłce jedynym problemem jest ...kurier ?

Opublikowano

No tak, ale to bardzo duży problem. Wyobraź sobie, jak rzucają pudełkiem na przeładowniach, bo mają w 4 literach to, ze napisane "ostrożnie", a tam przecież żywe stworzenia, pomijając bardzo ważny fakt czasu i sposobu podróży (i pamiętaj, że jak Ci dojadą martwe ryby to raczej pieniędzy z powrotem nie dostaniesz ;))... Może spróbuj w Tan-Malu, oni przesyłają pksem albo pkp. Ewentualnie zadzwoń do Augustowa i zapytaj, czy jest możliwość wysyłki w ten sposób...

Opublikowano

Wiem, bo wysyłałem akwarium do Radomia i też nikt się nie przejął tym, że oblepiłem całe pudełko "ostrożnie szkło " chętnie po te ryby bym pojechał, ale to ... 600 km w jedną stronę a w tan - mal strasznie drogo tyle, że cena paliwa za podróż pewnie się pokrywa wszystko. Jeszcze jest Malawian, ale nie wszystkie a raczej tylko jedną z 3 ryb które chce mają w ofercie chyba, że sprowadzają na zamówienie. Tyle, że widziałem podzielone uwagi na temat tego sklepu.

Opublikowano

A no widzisz... Musisz się zastanowić... Tylko tak mnie jeszcze naszło, ja zamawiałem ryby pod koniec lipca, teraz są trochę inne temperatury, moim zdaniem za duże ryzyko, żeby decydować się na taką przesyłkę kurierem... A patrzyłeś, czy u Fuljera są te ryby, które chcesz?