Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moze ktos mi doradzi obecnie oswietlenie mojego 160 l baniaka pelni 5 m tasmy led w siliconie . czytalem na forum aby sie tego pozbyc ok mysle, ale teraz nasuwa mi sie pytanie jak je zamontowac skoro pokrywa jest po to by ryby nie wyskakiwaly nam .wiec mam pytanie jak je zamontowac? ile uzyc naswietlaczy i jakiej mocy pisze ten post gdyz macie to sprawdzone

Opublikowano

Są jeszcze inne alternatywy dla naświetlaczy, np. moduł led które bez problemu uda Ci się zamontować pod pokrywą. Temat poruszany wiele razy, na pewno znajdziesz na forum wszystkie potrzebne informacje ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witajcie czy moze mi ktos doradzic z wlasnego doswiadczenia jaki naswietlacz zastosowac do akwarium 160 l (100x40) . chodzi mi o moc i ilosc. zalezy mi na tym by swiatlo bylo w miare ostre i biale (barwa swiatla zimna ) . mam mozliwosc montazu naswietlacza do sciany . prosze was o porade co zrobic obecnie mam tasmy led lecz zauwazylem miganie tych paskow diagnostyka zasniedziale styki (poprawilem swieca dalej ). nie mam zamiaru co miesiac tego poprawiac dlatego chce je zmienic na naswietlacze . pozdrawiam

Opublikowano

Proszę:

Naświetlacz halogen LED 10W biały zimny IP66 (4936395904) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img17.allegroimg.pl/photos/400x300/49/36/39/59/4936395904@@AMEPARAM@@17@@AMEPARAM@@49/36/39/59@@AMEPARAM@@4936395904

Chyba prościej się nie da. Jak coś to kup 2 sztuki. W razie czego będziesz miał na zapas lub zostawisz dwa. Jak kto lubi.

Tu masz jeszcze taniej bo wysyłka w cenie:

LAMPA NAŚWIETLACZ HALOGEN LED 10W BIAŁA ZIMNA (4993164919) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img09.allegroimg.pl/photos/400x300/49/93/16/49/4993164919@@AMEPARAM@@09@@AMEPARAM@@49/93/16/49@@AMEPARAM@@4993164919

Opublikowano

Ja mam w 450l 2x10wat wiec u ciebie będzie jasniutko bo u mnie lekko boki są niedoswietlone ale tak chce! To co ci proponują to będzie nawet za jasno ale na jednym może być za słabo.