Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

...na górnym filmiku jest lepszy " wydmuch " wody jak na dolnym.A dlaczego ? Bo na dolnym nie ma w ogóle żadnej końcówki tylko woda wylatuje całym przekrojem kolanka czy też jakieś rurki pewnie w którą wkłada się deszczownię. A my pisaliśmy aby w miejsce deszczowni włożyć płaską końcówkę która jest w zestawie filtra.

-- dołączony post:

..ustaw wyloty tak jak pisałem .A deszczownię jak pisze Matik zdejmij ( deszczownia - czyli rurka z otworami). Ona zawsze Ci spowoduje to ,że cyrkulacja będzie zdecydowanie gorsza. W zestawie masz taką końcówkę płaską- ją załóż.

..sam siebie zacytowałem.

Opublikowano

przełożyłem tak jak pisaliście tylko że nie mam żadnej płaskiej końcówki na wylot z biologa, ustawiłem go pod kątem na przednią szybę. Mechanika skierowałem na górę w kierunku wlotu biologa

Opublikowano
przełożyłem tak jak pisaliście tylko że nie mam żadnej płaskiej końcówki na wylot z biologa

...chodzi mi o taką samą końcówkę jaką masz w swoim Aquael CIRCULATOR 1000 .Tylko średnica powinna być dopasowana tak aby pasowała na wylot z kubełka. Większość kubełków ma ją w zestawie. Bez niej będzie Ci "dmuchać " jak na drugim filmiku.