Skocz do zawartości

Labidochromis perlmutt i chisumulae.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o informację czy można hodować razem labidochromisy perlmutt i chisumulae? Czy mógłby ktoś napisać kilka słów na temat chisumula-e? Piękna ryba a niewiele znalazłem informacji na jej temat.

Opublikowano
Piękna i owszem ale bardzo charakterna, nie udało mi się dobrać charemu i zmieniłem na perlmutty, nie żałuję

Dziękuję za informację - czy mógłbyś napisać coś więcej, na czym polegał problem?

Opublikowano

Napisze jak przyjadę z pracy

-- dołączony post:

Przejrzyj sobie ten wątek

http://forum.klub-malawi.pl/yellowki-chisumulae-akwa-126-t11038.html?&highlight=chisimulae

Zgadzam się w 100% z opinią prezesa, w moim zbiorniku samiec był bardzo agresywny (w trakcie tarła rozstawiał wszystkie inne ryby po bokach). Była to agresja zarówno wewnątrz jak i zewnątrzgatunkowa. No i jeszcze jedno. Skusiłem się na ten właśnie gatunek bo w 90% miał być układ 1+4 (kupowałem w Malawianie). Okazało się (prawdopodobnie) 3+2 (jedna ryba nie długo po zakupie padła i zostało 3+1). Nie mam pretensji do hodowcy bo sam widziałem jak te ryby potrafią się zmieniać. Przy zakupie byliśmy przekonani, że to harem 1+4, okazało się troszkę inaczej. Ja nie poradziłem sobie z tym gatunkiem, nie miałem jak dokupić samic bo gatunek mało popularny. Poza tym nie miałem na to ochoty, pomimo bardzo krótkiej przygody z tym gatunkiem.

• Dziękuję 1