Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawiam się nad zakupem cyrkulatora do baniaka 375L (150x50x50) Obecnie w akwarium są obecnie 2x JBL E901.

Wybór mój padł na:

Hydor Koralia Evolution 4000

Tunze Turbelle nanostream 6045

Kóry według Was będzie lepszym wyborem ??

Głównym kryterium wyboru Cyrkulatora jest mały pobór prądu i bagaryty

Opublikowano

Żadnego z tych. Polecam Ci kolego Maczet Jebao RW8. Mam jego poprzednika wp25. Porządne wykonanie ,oddzielny sterownik zewnętrzny no i dmucha że ho , ho. W 430l nie włączam nigdy na 8000l/h ;-) tak dmucha. Jak chcesz 4000l/h to możesz targać jeszcze mniejszy RW4.

link

Jebao RW-8 8000l/h z kontrolerem bezprzewodowym __ (4891925293) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img01.allegroimg.pl/photos/400x300/48/91/92/52/4891925293@@AMEPARAM@@01@@AMEPARAM@@48/91/92/52@@AMEPARAM@@4891925293

Opublikowano
W 430l nie wyłączam nigdy na 8000l/h ;-) tak dmucha. Jak chcesz 4000l/h to możesz targać jeszcze mniejszy RW4.

raczej nie ma sensu brać mniejszego, skoro różnica to 40zł, a zawsze można wyregulować przepływ

Opublikowano
Ja to wiem , ale kolega Maczet pytał o gabaryty ;-)

a no chyba, że jest różnica w wielkości między modelami :)

rw-4 7.5cm x 5cm x 5.5cm

rw-8 9.5 x 7 x 5.5cm

coralia 4000 - 9 x 7 x 7

u tunze podają średnicę 70mm

Opublikowano

Seeman mnie to bez różnicy ale komuś może to robić różnice te kilka centymetrów.

Poniżej poglądówka do RW , niech kolega Maczet sam zobaczy.

2283-6004-thickbox.jpg

• Lubię to 1
Opublikowano
Seeman mnie to bez różnicy ale komuś może to robić różnice te kilka centymetrów.

wiem o czym mówisz :) ostatnio wrzuciłem do siebie jvp-100 na próbę i wielkie to.. 9(12z przyssawka)x7x7

Opublikowano

Miałem jvp-100 i mój jebao wp25 jest mniejszy i zgrabniejszy niż to ,,cudo" , a dmucha tak że z naprzeciwka jvp-100 został by zdmuchnięty ;-)

Opublikowano

Dziękuje za sugestie. Rzeczywiście fajne te urządzenie a szczególnie sterownik. Jedynie duży minus to pobór prądu 23W a Koralia 4,5 W. Zastanowię się na czym bardziej mi zależy