Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy odległość każdego z korpusów od trójnika musi być identyczna czy nie ma to najmniejszego znaczenia?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

A więc tak:

filtracja już działa z czego jestem bardzo zadowolony i Wam wdzięczny z racji ogromnej pomocy mi udzielonej.

Pytanie odnośnie gąbek w korpusach: ja je po prostu włożyłem do korpusu i odpaliłem filtrację.

Ale czy w środku gąbki powinna być jakaś rurka lub kawałek węża poprowadzony do dna korpusu tak by woda docierała na samo dno a następnie sączyła się przez całość do góry czy niekoniecznie?

ps. mam nadzieję, że dobrze się wyraziłem :-)

Opublikowano

Dobrze się wyraziłeś.

Masz także rację , że w korpusie powinna być "rurka" żeby zbierał syfy całą powierzchnią gąbki. Woda wszak zasysana jest z korpusu przez otwór w centralnej części "dekla". (o ile podłączony jest zgodnie ze strzałkami)

Opublikowano

Trza zamówić gąbkę z otworem 25mm ;-) i po problemie. A jak Ci mniejszą przyślą to bez mrugnięcia okiem odeślą na swój koszt gąbkę z właściwym otworem.

Opublikowano
Trza zamówić gąbkę z otworem 25mm ;-) i po problemie. A jak Ci mniejszą przyślą to bez mrugnięcia okiem odeślą na swój koszt gąbkę z właściwym otworem.

Dokładnie tak się stało w moim przypadku i zaproponowali, że wymienią.