Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj już mieli wysyłać ale odmówiłem pod wpływem info z km.Rgb mają ale właśnie niestety białych 5630 nie więc zamawiane z dwoch miejsc.Rgb jak pisałem nie chce zastąpić dziennego tylko zrobić z tego (ciemne ) nocne i dobarwic białe dzienne.Dam znać.Czyli biorę 6 szt rgb i 8 szt 5630 białe zimne.

Opublikowano

Właśnie zamówiłem Rgb ze sklepu, który podałeś. Oby tym razem przysłali bo mnie coś trafi. Daj znać jak dostaniesz Rgb.

Edit:

Znów telefon z informacją o braku potrójnych Rgb :/

Na szczęście mają te z czterema diodami Rgb więc od razu wysyłają te.

Dziwne, że potrójne mają 0,72W a te z czterema 1,44W. Spora różnica jak na jedną diodę więcej.

Opublikowano

Właśnie odebrałem i zaczynam testowanie tych modułów:

http://www.smd-led.pl/moduly_led.php?pro_id=766

Pierwsze wrażenie pozytywne bo zabawa barwą dowolna. Zamówiłem 6 szt i na mój zbiornik to minimum na pierwszy rzut oka. Teraz wziąłbym 8 a może i 10. Dodam, że są one o wiele mocniejsze niż moduł z pierwszego linku. Potrójny ma 0,72W a te, które kupiłem 1,44. Zrobię testy i nagram film demonstrujący działanie.

Opublikowano

A nie mówiłem? Do mnie niestety dotrą w poniedzialek.Jakie dokładnie ma wymiary bo mam zamiar dokupić caownik aluminiowy pod ich wymiar.Rgb i białe samsunga są tych samych wymiarów?

Opublikowano

Ze na tej stronie znalazłem te moduly.

Oczywiście ze poczworne.6 sztuk.Ale mam zasilacz 24 w więc jak będzie za mało dokupie.Na stronie są wymiary 44/44/9.Czyli zamawiam caownik aluminiowy 45/20 i wstawie w to moduly i montuje w szyne gdzie wcześniej była belka oswietleniowa.Wstaw filmik.

-- dołączony post:

Jak tam postępy?Będzie filmik?

Opublikowano

Sterownik jaki weźmiemy taki będzie.Zasilacz osobno do led białych i osobno do rgb.Białe oświetlenie podlaczasz na wylacZiku czasowym a rgb normalnie.W ten sposób masz barwne dzienne i na noc nocne tylko kolorowe ciemne. Na 100cm może być 6-8 szt samsung 5630 5led i 6 szt rgb 4 led.Myślę ze będzie ładnie.