Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chciałem teraz zastąpić pasek led niebieski właśnie na te moduły RGB. Głównym światłem nadal będzie samsung 5630.

I tak zrób Seba zapodaj te RGB plus ten sterownik i będzie gites bez zbędnego bawienia się w małego elektronika ;-).

Opublikowano
Nie wiem czy zrozumieliście, albo ja źle odczytuje Wasze wypowiedzi, ale te diody GOQ mają "w zestawie" 4 diody - czerwoną, zieloną, niebieską oraz właśnie białą, całkiem dobrze świecącą. Nie jest tylko napisane jaka temperaturę barwową ma ten biały.

Chyba jednak źle nas odczytujesz. Na logikę cały moduł z trzema diodami ma 63 lm a z czterema diodami ma 84lm, wychodzi na to jedna dioda ma 21lm. Czyli jak może 'całkiem dobrze świecić'.

Stasiu jakoś nie zauważyłem na modułach jak napisałeś "jakiejś farby" jak widać to na załączonym obrazkuacdb234398a5f31d7a434479f3ae1ad0.jpg

ani na niebieskim ani na zimnym białym czegoś takiego nie zauważyłem. A i po użytkowaniu tych które tu przedstawiłem nie widać wypalania się kolorów.

Opublikowano

Pisałem o module z postu #18, 4 diody led. I odnoszę się do tej tabeli:

723bf35702ed776669523b2f03f1ac65.jpg

Ja tam nadal widzę 4 diody w tym jedna biała o strumieniu ok połowy 5630.

Wysłane z telefonu

Opublikowano

Nie nie spiochu to jest jednak ekstra więcej dioda RGB nie dodatkowa white.

Sławku ta co pokazałeś diodę to jest właśnie 6500K i ona nie jest farbowana bo nie ma takiej potrzeby ;-).

Przyjrzyj się Sławku na ten moduł jest farbowany bo inaczej nie idzie uzyskać 8000k czy więcej. Po prostu tak jest i nic nie zrobisz choćby nie wiem co ;-).

9628b5f7ffb8ff5659beab381b96225b.jpg

Opublikowano
Ja tam nadal widzę 4 diody w tym jedna biała o strumieniu ok połowy 5630.

Też mi się wydaje, że to 4 RGB bo przy module z 3 diodami tabela też ma kolor biały najmocniejszy (normalne). Pisali by coś o tym, że jedna biała. Mimo to warto jednak brać moduł z czterema diodami niż z trzema bo to zawsze więcej światła.

Opublikowano
Stasiu czyli jeszcze raz bo zaraz zamawiam. Na 150 cm kupię 8szt tych:

http://allegro.pl/modul-led-samsung-3-smd-5050-12v-ip68-rgb-i4900309690.html#tabsAnchor

i do tego ten sterownik:

http://allegro.pl/sterownik-rgb-led-12v-12a-144w-3-potencjometry-i4930934947.html#tabsAnchor

Powinno styknąć...

Tak ! Oczywiście plus te twoje białe które masz do tych czas.

Czekam Seba na jakiś filmik ;-)