Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś używa tego wynalazku i może wyrazić jakąś opinię?

BioDenitrator2.jpg

Chciałbym zagwarantować podopiecznym możliwie najlepsze warunki, ale czy warto wydać 390zł (słownie:trzysta dziewięćdziesiąt złotych) za coś takiego?

A może są jakieś alternatywy innych producentów? Ja szukałem, ale poza SERA nic ciekawego nie znalazłem.

Nie namawiajcie mnie też na DIY, bo po prostu nie ufam sam sobie pod tym względem.

Opublikowano

Zadaj sobie trud i przeczytaj temat o bloku absorbera na Purolite520e i znajdzisz napewno rozwiązanie.

Na pytanie czy warto wydać 390 zł na coś takiego odpowiem z mojego punktu widzenia , źe absolutnie nie warto bo i ak wodę trzeba podmieniać i są o wiele prostsze i wydajniejsze spozoby na No3. Ale jak to się mawia

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. :-)

Opublikowano

Damianie przy purolite też trza podmieniać wodę w akwarium ;-).

Wracając do pytania - nie warto inwestować tylu pieniędzy. Jak Damian pisał lepiej zrobić blok na purolite. Wcale to nie jest trudne , ba wręcz proste jak budowa cepa. Wodę będziesz miał tak klarowną że nie wyjdziesz z podziwu, a i no3 zbijesz na 100% nawet do zera ( co oczywiście nie jest dobre ;-) ).

Opublikowano

Powiem tak. Myślę, że skoro nie dowierzasz sobie, to może znajdzie się ktoś na forum kto zrobi Ci adsorber na purolite i to za połowę tej ceny.

Wysłane z telefonu

Opublikowano

Dlatego pisałem aby zadał sobie trud i przeczytał jednak temat.

Stasiu a wodę podmieniam bo nie używam nic na fosforany.

-- dołączony post:

Powiem tak. Myślę, że skoro nie dowierzasz sobie, to może znajdzie się ktoś na forum kto zrobi Ci adsorber na purolite i to za połowę tej ceny.

Wysłane z telefonu

Dokładnie tak jak piszesz za 200 zł zrobi się komplet z uwzględnieniem przesyłek i napiwku :D

Opublikowano

Już zabieram się za czytanie wątku o bloku Purolite.

Damian780425, co do prywatnej wiadomości i chęci pomocy z Twojej strony to jeszczę się odezwę po przeczytaniu wątku:)

A tym czasem, Wesołych Świąt;)