Skocz do zawartości

Pierwsze malawi 200l

qlimax695

Rekomendowane odpowiedzi

Wysyłka rybek to nic strasznego, przynajmniej pociągiem czy pks. Z kurierami trochę gorzej choć też da się. Myślę, że tu bardziej chodziło o obawę, że chcesz wpuszczać ryby do jeszcze niedojrzałego akwarium bez zamkniętego cyklu azotowego.

Wysłane z telefonu

że tu bardziej chodziło o obawę, że chcesz wpuszczać ryby do jeszcze niedojrzałego akwarium bez zamkniętego cyklu azotowego.

No no, dokładnie o to mi chodziło :D Ale Koleżanka napisała wcześniej o kurierze więc może też chodziło jej o to, że nie zgodziłaby się na wysyłkę akurat tym sposobem transportu ;)

Dzisiaj wkońcu zalałam akwarium, zajeło mi to troszke czasu bo powolutku wlewałam. Narazie chodzi tylko e901 potem dokupie mechanika, w cyklu azotowym chyba wystarczy taka cyrkulacja.

Chcialam wrzucic nurzańca i anubiasa ale boje sie ze zostaly na nich jakies ślimaki bo sa wyciagniete z roslinnego gdzie jest ich plaga. Trzymalam je w wybielaczu bo taka opcja byla najlatwiejsza aby pozbyc sie slimakow, ale nadal mysle ze chyba wszystkich nie wybiłam, zobaczymy :D644e307a749e7164abe0f77f56ee64cc.jpgefa548ab7b4487e4337d778b1781b9d3.jpge1ca5fc55e9907430e59a961a1224187.jpg

-- dołączony post:

Jeszcze chciałam spytać co do filtra, jaki byście polecili jako wewnętrzy ?

Jak mam dbąc terazo akwarium, co tydzien podmieniac tylko wode okolo 10%? Plus do wlewanej wody dolewać uzdatniacz ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.