Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja tez nie polecam taśm led... jest wiele roźnego typu oświetleń LED do wyboru jak taśma...

Ja osobiście w akwa z paletkaki mam high power led listwe 12watt i spokojnie daje rade nawet przy akwarium wysokosci 70cm...

Moge dac foto jak kto chce.... i listwy i akwarium oświetlone tą listwą

Co do wulkanu to już widzę że to raczej sprawka photoshopa...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witaj ja miałem taśmę w swoim i po 3 miesiącach sylikon stwardniał diody zaczeły się przepalać , kupiłem 6 modułów po 3,6 za szt samsunga i już ponad 6 miesięcy bez problemu i ładniejsze światło..

Opublikowano
Witaj ja miałem taśmę w swoim i po 3 miesiącach sylikon stwardniał diody zaczeły się przepalać , kupiłem 6 modułów po 3,6 za szt samsunga i już ponad 6 miesięcy bez problemu i ładniejsze światło..

Możesz podać jakieś szczegóły jakie typu LED i jaka budowa ??

Opublikowano

ja w akwarium z paletkami używam tej listwy 12watowej:

31nccvbvcdL._SX342_.jpg

jestem zadowolony i dlatego w akwarium z malawi której jest w trakcie prac też na 100 % je zastosuje;)

szczególnie polecam tym z DE bo można je wylicytować do 10euro za szt

Opublikowano

Witam Panowie czy ktos uzywa moze takiej tasmy?dodam ze ma akwa 200L z obsada Saulosi czarne tlo i kamole dolomid ciemny obrosniety w polowie glonami podaje link

Hi-Power LED-Lichtleiste Kaltweiß 50cm ECK PROFIL Alu Unterbauleuchte Leiste 12V | eBay

Opublikowano

Ja mam takie coś ale metrowe w akwarium z paletkami...

1m - 12watt...

Zwróć uwagę że możesz kupic 1m 12 watt i 1 m 6wtt

Nie wiem jak z 50cm....

Polecam kupić a mianowicie wygrać aukcje 1m... da rade nawet za 5euro jak ci się nie śpieszy góra 8 euro za metrowa sztuke...

O ile Ty będziesz kupował to na ebay.de