Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bałagan narobi, ale mam wrażenie, że przy dobrej pompie i dzięki dużej powierzchni szybko ten bałagan sprzątnie, podobnie jak kaseciak. Można się pokusić o zrobienie wersji super hiper ;) i po bokach i na dnie dorobić prowadnice aby przed sprzątaniem wsunąć w nie np 3mm spienione PCV i całość, już jako w miarę szczelne wyjąć z baniak. Ale nie wiem czy to warte zachodu ;)

Co do miejsca. Wystarczy skrócić konstrukcję o kilka centymetrów, aby wisiała nad dnem i już mamy kryjówkę dla rybek.

I przy okazji, przyszło mi do głowy, że przydała by się listewka na dole, po łuku bo gąbka może nie do końca szczelnie przylegać do dna i tam może iść spory przepływ bez filtracji. Przynajmniej taki przepływ występował w pierwszych wersjach kaseciaka.

Wysłane z telefonu

Opublikowano
ałagan narobi, ale mam wrażenie, że przy dobrej pompie i dzięki dużej powierzchni szybko ten bałagan sprzątnie, podobnie jak kaseciak. Można się pokusić o zrobienie wersji super hiper i po bokach i na dnie dorobić prowadnice aby przed sprzątaniem wsunąć w nie np 3mm spienione PCV i całość, już jako w miarę szczelne wyjąć z baniak. Ale nie wiem czy to warte zachodu Co do miejsca. Wystarczy skrócić konstrukcję o kilka centymetrów, aby wisiała nad dnem i już mamy kryjówkę dla rybek. I przy okazji, przyszło mi do głowy, że przydała by się listewka na dole, po łuku bo gąbka może nie do końca szczelnie przylegać do dna i tam może iść spory przepływ bez filtracji. Przynajmniej taki przepływ występował w pierwszych wersjach kaseciaka.

Proszę poczytaj http://forum.klub-malawi.pl/filtr-hamburg-parametry-wody-kubelka-t21511.html testuje ten filterek juz od kilku miesięcy.