Skocz do zawartości

Zasilacz ATX jaki amperaz?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witaj

Ja mam lampę na zasilaczu atx 350w i tak przy obciążeniu od 60 wat zaczyna się nieźle grzać i piszczeć . Zależy od jakości tego ustrojstwa jeden mi się spalił taki nowszy a stary taki dziesięcioletni prąduje od roku

;-)

Zwróć uwagę na to że te zasilacze chodzą z głośnym chłodzeniem tak więc moce opisywane są osiągalne ale kosztem głośnych wiatraków . Ja mam orginalny wiatrak podłączony pod 5v i jest niesłyszalny lecz mniej wydajny. Powiedzmy że do 100w sobie radzi bez problemu.

Elektrykiem nie jestem al wydaje mi sie że podłączysz do tego zasilacza 9 led w gałęziach po 3 szt. jednych i drugich ,10 raczej nie możliwe zasilacz daje 12v led ma około 3,3v

A tak na marginesie to do jakiego akwa planujesz taką lampę ? Bo według mnie to sporo tego światełka ;-)

Opublikowano

Teoretycznie na 2x16A. Ale teoretycznie bo jak wspomniano, to totalny chińczyk, nawet znaczek CE znaczy "China Export" a nie "Conformité Européenne". :)

Wysłane z telefonu

Opublikowano

14A wystarczyl do przetestowania polaczen lutowanych i wyrobil 15 sekund,pytanie czy ten ma 2 razy po 16A czy raz 16A na linni 12V?

Opublikowano

To lipa,bede szukal na aledrogo.A to tak sie liczy ze W:V =A?

A lampe planuje do roslinnego z sygnaturki,juz polutowana tylko zasilacza nie wzialem pod uwage ze padnie a mialem stary,w przyszlosci chcial bym podlaczyc pod to TC420 z tad zasilanie 12v przed diodami rezystory cementowe.

A moze ten by spelnil moje wymogi 40z wysylka.

Screenshot_2014_11_14_10_21_41.png

screen shot on pc

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.