Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie było do autora wątku :D Ale szybkie przeliczenie kaseciaka daje dobry obraz niskich kosztów tego rozwiązania. Jeżeli 400zł to faktyczny max to innej drogi raczej nie ma. HW 303B+ aquael cyrculator 2000+ jvp 102 przebija nam ten próg.

Opublikowano

no niestety 400zł nie wiecej ze wzgledu na mame ;p *mam 14 lat) , wiec z swoich zarobkow z gadow itp. sb kupilek akwa i sprzet itp. a mama mi kupi filtr ;p i powiedziala ze max tyle da :)

Opublikowano
...Heniu!Dlaczego nie mogą być? A co mają zrobić Ci co posiadają?.:) To jest tylko alternatywa..Zostaw wybór zainteresowanym:)

..bo rozumiem ,że nie masz naprawdę na myśli świetlówek biurowych:)

No właśnie miałem na myśli te biurowe bo jak nawet kupujesz pokrywę do akwarium to tam siedzą takie zwykłe 6500K biurowe:D bo najtańsze.

Może Andrzeju przesadziłem bo fizycznie dadzą się włożyć i będą świeciły tylko jak.

Do biur są rury biurowe a do akwariów akwarystyczne i jak sam wiesz różne ich kombinacje dają różne światło białe i wybarwiające ryby.

Sorki to miałem na myśli.

Masz rację każdy se włoży takie jakie zechce i takie też będzie miał światełko.

Nie jestem przeciwnikiem świetlówek - sam je mam ( ale tylko w kotniku:D :D :D )

PS a to wiele zmienia. Mamy tu akwarystę 14-to latka, więc faktycznie budżet okrojony musi być.

Dziadek Deccorativo :D ci pomoże ale to już na PW.

Może zamiast pokrywy zwykła szyba nakrywowa a oświetlenie 2 x naświetlacz 10W za 16-20 zł. leżące na szybie. ktoś tak ma? to może zdać egzamin?