Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie,

Otóż jestem na etapie zakupu cyrkulatora do mojej 450tki (150/50/60) i nie wiem, który wybrać, miał ktoś z was styczność z nimi? Tutaj na forum niewiele jest o tych cyrkulatorach i moze ktoś z Was podpowie ;) Cenowo wychodzi podobnie, a w Jebao dodatkowo można regulować moc przepływu za pomocą kontrolera i to jest duży plus, tylko jak z jego żywotnością....

Gość pemergency
Opublikowano

Jebao WP-25 lub któraś koralia, w obu przypadkach będziesz zadowolony... Jeśli chodzi o koralię to nie ma regulacji przepływu, ale "pożyje" pewnie dłużej niż Twoje ryby ;) Jeśli chodzi o Jebao to zdarzały się problemy z padającym kontrolerem...

Opublikowano

O koralia akurat nic nie słyszałem, ale widzę, że ma bardzo niski pobór prądu. Do 450 to 4000 trzebaby było kupić, cenowo wychodzi podobnie jak jebao. Pemergency, a cicha chociaż ta koralia jest?:P

Gość pemergency
Opublikowano

cicha jak wiatr w Zakopanem... tak na serio troszkę ją słychać, o połowę bardziej niż jebao wp-25 i dwa razy mniej niż JVP 201, mniej więcej tak samo jak tunze :D Generalnie nie przeszkadza to kompletnie, przy włączonym filtrze jej nie słychać ;)

Koralie są bardzo wydajne (mocny "dmuch") mało prądu "żrą" no i nie są chińskie.

Tak jak wspomniałem... mam oba cyrkulatory i z obu jestem zadowolony, aczkolwiek gdyby ktoś chciał odkupić moją śliczną koralie to zamienię ją chętnie na kolejne jebao dla samego sterownika.

Opublikowano

Troszkę głośniejsze od Jebao jednak :) Ten kontroler bardzo przemawia do mnie, duża wygoda to jest. Niewiele większy pobór prądu no nie wiem sam już co wybrać hehe :P

Opublikowano

Ja mam WP-25 od ok. 3 miesięcy z regulatorem.

Wadą jest praca falownika, myślałem, że będzie bardziej cichy i ma niedopracowany uchwyt samej "głowy" falownika (mało sztywno siedzi). Możliwe, że to tylko moja wersja tak ma;)

P.S. Jeśli będziesz bardziej skłonny ku WP-25 to proponuję zakup Jebao RW-15 gdyż to jest nowsza wersja, ma inne mocowanie i możliwe, że będzie bardziej dopracowana.

Powodzenia

Opublikowano

Ja mam Jabeo WP-25 od około 2 miesięcy jak dla mnie jest cichutki generalnie jestem z niego bardzo zadowolony. Pracuje w 600l i dobrze zamiata

Falownik - Pompa + Sterownik WP-25 8000 L/h Nowy (4756456382) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img06.allegroimg.pl/photos/400x300/47/56/45/63/4756456382@@AMEPARAM@@06@@AMEPARAM@@47/56/45/63@@AMEPARAM@@4756456382

• Dziękuję 1