kermito83 Opublikowano 29 Października 2014 #1 Opublikowano 29 Października 2014 Witam, Dopiero zakładam swoje Malawi, woda dojrzewa już 2-gi tydzień i szukam jakiejś sprawdzonej hodowli pyszczaków saulosi z okolic Płocka, Płońska. Jeżeli ktoś zna kogoś bardzo bym prosił o jakiś kontakt.
MatiK Opublikowano 29 Października 2014 #2 Opublikowano 29 Października 2014 Z okolic to nie słyszałem, ale spokojnie możesz zamówić z MALAWIANA albo Tan-Mala. Zaufane chodowle, z których sporo osób tutaj się zaopatruje.
kermito83 Opublikowano 31 Października 2014 Autor #4 Opublikowano 31 Października 2014 Już znalazłem hodowce we Włocławku. Posiada Saulosi, Yellow, Fire fish i Coral. Dzisiaj jadę po swoje pierwsze P.Saulosi. Biorę 15 szt rybek około 2 cm. A po czasie zrobię redukcję populacji
MatiK Opublikowano 31 Października 2014 #5 Opublikowano 31 Października 2014 Jeśli woda dojrzewa dopiero drugi tydzień to jeszcze bym się wstrzymał z tym zakupem. Robisz jakieś testy w ogóle, wystartowałeś cykl azotowy czy woda po prostu stoi w baniaku?
kermito83 Opublikowano 31 Października 2014 Autor #6 Opublikowano 31 Października 2014 W poniedziałek będzie już trzeci tydzień jak wszystko działa tak jakby były tam rybki. Testów nie robiłem.
MatiK Opublikowano 31 Października 2014 #7 Opublikowano 31 Października 2014 W takim razie skąd wiesz, że "wszystko działa tak jakby były tam rybki" skoro nie robiłeś żadnych testów? Proponowałbym zakupić i pomierzyć jednak. Niby ewentualnie utopiona kasa Twoja, ale ryby to jednak żywe stworzenia...
kermito83 Opublikowano 31 Października 2014 Autor #8 Opublikowano 31 Października 2014 Chodziło mi że wszystko tj. filtry są włączone. Filtr wewnętrzny mam używany od znajomego więc bakterie powinny być a poza tym od tygodnia pływa sobie glonojad i nie zauważyłem jakiegoś niepokojącego zachowania.
Rekomendowane odpowiedzi