Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dopiero zakładam swoje Malawi, woda dojrzewa już 2-gi tydzień i szukam jakiejś sprawdzonej hodowli pyszczaków saulosi z okolic Płocka, Płońska. Jeżeli ktoś zna kogoś bardzo bym prosił o jakiś kontakt.

Opublikowano

Już znalazłem hodowce we Włocławku. Posiada Saulosi, Yellow, Fire fish i Coral. Dzisiaj jadę po swoje pierwsze P.Saulosi. Biorę 15 szt rybek około 2 cm. A po czasie zrobię redukcję populacji :)

Opublikowano

Jeśli woda dojrzewa dopiero drugi tydzień to jeszcze bym się wstrzymał z tym zakupem. Robisz jakieś testy w ogóle, wystartowałeś cykl azotowy czy woda po prostu stoi w baniaku?

Opublikowano

W takim razie skąd wiesz, że "wszystko działa tak jakby były tam rybki" skoro nie robiłeś żadnych testów? Proponowałbym zakupić i pomierzyć jednak. Niby ewentualnie utopiona kasa Twoja, ale ryby to jednak żywe stworzenia...

Opublikowano

Chodziło mi że wszystko tj. filtry są włączone. Filtr wewnętrzny mam używany od znajomego więc bakterie powinny być a poza tym od tygodnia pływa sobie glonojad i nie zauważyłem jakiegoś niepokojącego zachowania.