Konrad-skorpion Opublikowano 26 Października 2014 #1 Opublikowano 26 Października 2014 Witam Przepłukałem jak napisane było w instrukcji purigen 1:1 z ACE. Wypłukałem w tubie w korpusie i zalałem seachem'em prime oraz wodą. Stało to jakieś 10 godzin i dalej śmierdzi chlorem. Powtarzałem to juz 2 x i dalej delikatny czad chloru. Czekać w zalanym roztworze z prime, czy suszyć i czekać ??? A może ACE sie nie nadaje.. Może polecicie jakiś inny płyn na bazie chloru do regeneracji purigen'u ???
marek_z_81 Opublikowano 26 Października 2014 #2 Opublikowano 26 Października 2014 Ace jest ok do regeneracji. Kup najzwyklejszy antyhlor tropicala za 5 zł i użyj wg instrukcji.
Konrad-skorpion Opublikowano 26 Października 2014 Autor #3 Opublikowano 26 Października 2014 użyłem seachem'a prime do usuwania chloru i dalej wali.
marek_z_81 Opublikowano 26 Października 2014 #4 Opublikowano 26 Października 2014 Mocno czuć? Jak tylko trochę to pakuj do kubła i się nie przejmuj. Mój po regeneracji zawsze delikatnie czuć.
acer2244 Opublikowano 26 Października 2014 #5 Opublikowano 26 Października 2014 Ja osobiście używam zwykłej bielinki nie żadnych tam wynalazków :-). U mnie też trochę śmierdziało jeśli użyłeś Prime to śmiało wkładaj do akwa śmiało.
Konrad-skorpion Opublikowano 26 Października 2014 Autor #6 Opublikowano 26 Października 2014 dzięki na info bo bym czekał chyba tydzień i wywalił 400% normy prime do neutralizacji
crav Opublikowano 26 Października 2014 #7 Opublikowano 26 Października 2014 od kilku lat używam do tego ace, również antychlor tropicala do płukania i lekki zapach chloru zawsze zostaje
Konrad-skorpion Opublikowano 26 Października 2014 Autor #8 Opublikowano 26 Października 2014 podziękuwa
marcin1ja1 Opublikowano 26 Października 2014 #9 Opublikowano 26 Października 2014 Potwierdzam zostaje lekki zapach chloru, nawet jak będziesz płukał przez 10 dni. Sam świeży Purigen śmierdzi sam z siebie dziwnym chemicznym zapachem. Ja również używam Ace (noc namaczania) a później 1 dzień płucze w antychlorze Tropicala, 2 dzień schnie a na końcu 3 dnia płuczę w Prime i wrzucam do kubła. Z pewnością wystarczyłby 1 dzień na całą akcję, ale mi się nie śpieszy i wolę nie ryzykować. 1
solar Opublikowano 31 Października 2014 #10 Opublikowano 31 Października 2014 2 dzień schnie a na końcu 3 dnia płuczę w Prime i wrzucam do kubła. Tzn. jak schnie?? Suszysz go? Jak? Po co?
Rekomendowane odpowiedzi