Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lenek stosujac Twoje kryteria odnosnie gwarancji to chyba powinen wybrac JBL CRISTAL PROFI 250, ktore teraz ma 4 letnia :). A tak na powaznie nie jest to filtr do 200l jak piszesz tylko do 250,ma taki sam przeplyw jak tetra, objetosc koszykow 4,2 litra (wedlug danych tej samej strony tetra ma 4 litry). Pojemnosc filtra tez przedstawia sie na korzysc JBL.

Opublikowano

6,6l to objetość filtra, a to z reguly nie jest rownoznaczne z iloscia wypelnienia, chyba ze usuniesz wszystkie koszyki i zapelnisz filtrjednakowym materialem filtracyjnym.

Opublikowano
jest dobry to go zaraz kupie przez neta puki promocja jest

Osobiscie nie uwazam, zeby byl sporo lepszy od tych, o ktorych rozmawiamy. W tym konkretnym przypadku placisz sto kilkadziesiat zlotych wiecej za znaczek producenta, co niestety nie jest czesto rownoznaczne ze wzrostem jakosci. Sugeruje dzialanie bez pospiechu i przemyslane decyzje.

Opublikowano

no to wtakim raaie wezme JBLa cristal profil 250 lub 500 w zalerznosci ile kasy bede mial. Ta firma jednak wydaje mi sie najbardziej odpowiednia

Opublikowano

Czyli twierdzisz, że JBL ma większą pojemność ?? Czyli mam problem z zakupem filtra do 240L :lol: Więc co wybrać Tetrę czy JBL ? Może aquaEl, wydaje mi się bardzo dobry, ale wiele się słyszy o ich wadach. Na filterek mogę wydać najwięcej 200- 230zł razem z kosztami przesyłki.

Opublikowano

Objetosc koszykow jest minimalnie wieksza,a informacja jaka podales o JBL jakoby obslugiwal zbiorniki do 200l byla nieprawdziwa. Reszta parametrow jest w zasadzie porownywalna. Cenowo tez sa podobne , bo roznica kilkunastu zlotych nie jest przeszkoda. Decyzje musisz podjac sam, bo choc okres gwarancji przy JBL jest duzo korzystniejszy to tak naprawde nie gwarantuje to w zaden sposob bezawaryjnosci urzadzenia.

Opublikowano

A co myślisz o Aquaszucie Aqua Silent 4 ? Podobno zdobył tam jakieś nagrody, ale nigdzie nie pisze ile wynosi objętość filtracyjna. A który z tych byłby lepszy: Fluval 305 za 265zł, czy JBL 250 za 220zł ?

Opublikowano

fluwale jak sie dowiedzialem teraz sa robione ze gorszej jakosci plastiku przez co pękaja bardzo czesto