Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja też uważam, że samiec Msobo będzie ciekawszy od Saulosi. Gdzieś na z jednym z postów czytałem, że Demasoni troszkę są spokojniejsze przy Msobo bo potrafią je ustawić w szeregu.

Opublikowano

No już się przypaliłem do Msobo ale nigdzie nie mogę ich namierzyć. Trafiłem na post nie pamiętam teraz gdzie. Autor pisał, że po zakupie młodych Msobo miał stosunek pół/pół samce/samice. Był z tego zadowolony bo jak pisał najczęściej jest więcej samców. Czy Wasze doświadczenia z tą odmianą są podobne? Pytam bo nie wiem czy wystarczy jak kupię 10 młodych.

Opublikowano
... miał stosunek pół/pół samce/samice. Był z tego zadowolony bo jak pisał najczęściej jest więcej samców. Czy Wasze doświadczenia z tą odmianą są podobne?

Ta "prawidłowość" nie dotyczy tylko Msobo.

Wiele zależy od szczęścia, jednemu z 10 szt. młodzieży ułożą się dwa haremy, innemu samic wystarczy na jeden, a prawdziwy pechowiec może trafić i na 10 samców.. ;)

Opublikowano

Po tym jak podziękowałem Wam za pomoc szybko dostałem dwie wiadomości. Więc żebyście mnie dobrze zrozumieli - ja naprawdę Wam dziękuję za wszystkie informacje.;)

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam,

Obecnie posiadam akwarium 112 l a w nim saulosi w układzie 2+6. Jeszcze do młode i pewnie do redukcji. Planuję zakup akwarium 375l. Nie zamierzam rozstawac sie z saulosi i tu moje pytanie. Co do nich bedzie pasowało kolorystycznie i żywieniowo. Chciał bym żeby znalazla sie tam jakas wieksza rybka.

Opublikowano

Ja mam do saulosi jeszcze cynotilapia sp hara gallireya reef oraz pseudotropheus cyaneorhabdos maingano i bardzo mi się ten układ podoba ?. Oczywiście wszystko dobrane dzięki radom kolegów z forum ?. Co do jakiejś większej ryby to się nie wypowiem ?