Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

tak jak w tytule ile szt. Demensoni w akwarium 150x50x50 aby się nie pozabijały??

Jakie macie doświadczenia ja myślę o 10szt.

Akwarium ma być jednogatunkowe ok 110 kg kamienia średnia ilość kryjówek.

Opublikowano

Witaj

Jeżeli dasz 10szt na taki zbiornik to dopiero się pozabijają. Spokojnie dałbym 20/25szt. Im więcej dasz demonków to bardziej się agresja rozłoży na innych mieszkanców. Nie będzie męczenia jednej rybki. Miałem w swojej 450l 12szt ale były tam też inne ryby i demasonki spokojnie sobie radziły.

Opublikowano

Z tego co czytałem inne posty są to rybki które lubią się eksterminować. Czytałem o przerybieniu ale nigdzie nie znalazłem info właśnie o mniejszej ilości tych ryb w akwarium.

Opublikowano

W przypadku demasoni w zbiorniku jednogatunkowym o wymiarach jakich podałeś zrobiłbym tak jak napisał Sławek. Walnąłbym 25 sztuk i czekałbym co z tej rodziny wyjdzie. Mniejsza ilość ryb niż 20 na start wg mnie to marnowanie zwierząt, bo dojdzie imho do szybkiej masakry.

Opublikowano

to ja się podłączę do postu u mnie w zbiorniku 150/50/40 jest osiem Msobo ( trzy samce czyli dwa do oddania) i pięć Hongi ile do tej obsady Demasoniu można dodać?

Opublikowano
to ja się podłączę do postu u mnie w zbiorniku 150/50/40 jest osiem Msobo ( trzy samce czyli dwa do oddania) i pięć Hongi ile do tej obsady Demasoniu można dodać?

Zostaw te samce M msobo Magunga w spokoju. Może się dogadają i dwa będą ładnie wybarwione. A jak nie to jeden będzie piękny a pozostałe dwa brzydale:-)

Demonków dodałbym 10szt

Opublikowano

No jeden jest piękny taki brunatny z połyskiem dwa pozostałe zaczynają się wybarwiać. A jaki harem demasoni utworzyć 3+7? Czy później zmniejszyć do 1+4/5

Opublikowano
A jaki harem demasoni utworzyć 3+7? Czy później zmniejszyć do 1+4/5

Zostawić i nie kombinować z demonkam, 10 szt to obsada docelowa. Zobaczysz co się będzie działo w zbiorniku z nimi. Jak będzie za dużo samców to dokupisz samiczki.

• Dziękuję 1