Skocz do zawartości

Akwarium 150x50x50 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam zamiar zakupić nowe akwarium o wym 150x50x50 dla pyszczaków tylko zastanawiam się czy jest sens inwestować monetę dla optiwhite czy zwykłe float?

Z góry muszę nakryć je pokrywą nie panelem oświetleniowym - mały 3 latek bedzie chciał karmić rybki ;)

Gość pemergency
Opublikowano

przy tej grubości szyby raczej opti bez sensu, chyba, że szyba 20mm :D. Dałbym silikon przeźroczysty jeśli to możliwe... zerknij sobie na ten fragment filmiku, widać wyraźnie jak to wygląda

[ame]

[/ame]
Opublikowano
Mam zamiar zakupić nowe akwarium o wym 150x50x50 dla pyszczaków tylko zastanawiam się czy jest sens inwestować monetę dla optiwhite czy zwykłe float?

Z góry muszę nakryć je pokrywą nie panelem oświetleniowym - mały 3 latek bedzie chciał karmić rybki ;)

Wszystko zależy od wielkości Twojego portfela. Według mnie OW daje fenomenalne rezultaty. Ja nie wyobrażam dla siebie kupna baniaka bez przynajmniej przedniej szyby z OW.

Opublikowano

dzisiaj dostałem wycenę akwarium 150x50x50 optiwhite full 1300 zł natomiast zwykłe 600 zł..... Zastanawiam się które wybrać.

Byłem w firmie gdzie mają wystawione do wglądu akwa opti ale są to tzw kostki i widok jest czadowy elegancko widać wybarwione rybki i ten efekt wody zawieszonej w powietrzu jest zauważalny. Ale jak u siebie chce dać pokrywę aluminiową to nie wiem czy jest sens inwestować dwa razy więcej na akwarium

Opublikowano
dzisiaj dostałem wycenę akwarium 150x50x50 optiwhite full 1300 zł natomiast zwykłe 600 zł..... Zastanawiam się które wybrać.

Byłem w firmie gdzie mają wystawione do wglądu akwa opti ale są to tzw kostki i widok jest czadowy elegancko widać wybarwione rybki i ten efekt wody zawieszonej w powietrzu jest zauważalny. Ale jak u siebie chce dać pokrywę aluminiową to nie wiem czy jest sens inwestować dwa razy więcej na akwarium

poproś o wycenę akwarium tylko z przednią szybą optiwhite + bezbarwny silikon. Może ten kompromis będzie Ci odpowiadał.

Opublikowano

Akwarium będzie stało pomiśdzy salonem a kuchnią i nie ma opcji robienie jednej szyby opti bo bedzie widoczne z dwóch stron.

Więc wchodzi w gre tylko full opti lub float.....tylko które??:???:

Opublikowano
Akwarium będzie stało pomiśdzy salonem a kuchnią i nie ma opcji robienie jednej szyby opti bo bedzie widoczne z dwóch stron.

Więc wchodzi w gre tylko full opti lub float.....tylko które??:???:

Moją opinie znasz. A boki akwarium będzie widać?