Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam,

Odkurze troche temat . . . ja mam tez auratusa ale albinosa plus dwie samiczki, ktore juz dawno zapylil ale moj Problem to Taki, ze zdominowal Cale akwarium ! Jak mu odbije to przegania wszystko co sie rusza na druga polowe akwarium czyli wszystkie ryby plywaja tylko w polowie akwarium, poniewaz w drugiej polowie tam gdzie ma kryjowke rzadzi on . . . :( Mi sie to nie podoba kompletnie. Fakt, ze jest chyba najwoekszy ale ogolnie to ryby sa raczej jeszcze mlode, ok. 6 mcy.

Odlowic go ? Jakies rady ?

Opublikowano

Jedna ryba na polowie akwa i stloczone na drugiej pozostale nie wyglada to dobrze. Nie masz co liczyc ze sie cos zmieni auratusy to znane zakapiory choc zdarzaja sie i lagodne samczyki -rzadko ale jednak. Ja bym odlowil

Opublikowano

Witam,

Chyba , ze jest to Conchita Wurst . . .:D

Na pewno nie jest to samica bo zaplodnil dwie samiczki :)

Agresywny jest w sumie tylko czasami tzn. w ten sposob, ze nie daje innym rybom wplynac na jego polowe akwarium.

Opublikowano

Czyli, tak wygląda podniecony Auratus, swoją drogą w podobny sposób zmienia kolory Maingano gdy się podekscytuje w walce z inna rybą lub w zalotach do samicy... Bledną obu gatunkom kolory...

Pozdrawiam

Opublikowano
Ja mam wersje Albino wiec koloru nie zmienia bo jest bialy jak snieg ;)

Patrząc po obsadzie to wcale dużo nie stracisz jak pozbędziesz się tych bojowników. W haremie 1+2 nie powinno być problemu ze sprzedażą. Mi osobiście odmiana Albino się nie podoba (jak w sumie każde Albino - taki biały czarnuch : ).