Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ciekawy jestem ile będzie sztuk, czy to pierwsze tarło ?

Wykluł się i trzeci.Tylko dziwnie się zachowuje bo do góry brzuchem "stoi". Ale rusza się.Może to ten świeżak? .

Sam jestem ciekawy ile sztuk będzie bo chciałbym jak najszybciej wypuścić samice z kotnika ponieważ nie jest za duży.

Jest to pierwsze tarło tej ryby. Zresztą moje też.Tzn w tym moim akwarium;)

O!! stan na godz. 11.55 - 4 sztuki młodych!!

post-14651-14695718403982_thumb.jpg

Opublikowano

Godz. 12.15 - 6 sztuk i mam wrażenie, że jeszcze ma w pysku.

Udało mi się zaobserwować jak 5 szukę wypuszcza z pyska. Ogonek jak pierwszy był. Czy to normalne?. Myślałem, że głowy jako pierwsze wychodzą.

Opublikowano

weź się chłopak wyluzuj, bo padniesz zaraz. Ryby nie rodzą się pyskiem i nie muszą głową wychodzić :P Usiądź, oddychaj i podziwiaj mamusie ! ;) gratki !

Opublikowano
weź się chłopak wyluzuj, bo padniesz zaraz. Ryby nie rodzą się pyskiem i nie muszą głową wychodzić :P Usiądź, oddychaj i podziwiaj mamusie ! ;) gratki !

Dzięki;) , nie często zdarza się obserwować naturę i to jeszcze w takich okolicznościach. Wcześniej (jeszcze w podstawówce) "obierałem poród" od żyworodnych molinezji.Rano przed wyjściem do szkoły zauważyłem, że się koci no i do szkoły nie poszedłem.Na tłumaczenie w klasie dlaczego nie byłem na lekcjach Pani miała taki ubaw i powiedziała, że to jest tłumaczenie nr.1 jakie słyszała w swojej krótkiej karierze nauczyciela.Oczywiście N-ki miałem tego dnia.....Stare czasy..

Na tą chwilę 8 sztuk żywych i 1 martwy:( Mam wrażenie, że to wszystkie już. Poczekam jeszcze trochę zanim wypuszczę.

Mamusię mogę podziwiać za wyczyn bo wygląd to teraz musi poprawić ;)