donk Opublikowano 29 Sierpnia 2014 #1 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Witam. Mam pytanko odnośnie filtracji w 112l. Otóż do tej pory miałem minikani 120 jako biologa i do tego circulator 1000 jako mechanika. Lecz minikani wyzionął ducha. Zastanawiam się nad kupnem hw-302 i chciałbym go zastosować jako biologa i mechanika? Co o tym myślicie? Kubeł cały zasypać ceramiką a na wlot prefiltr.
Slawek-meszek Opublikowano 29 Sierpnia 2014 #2 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Jeżeli ma być to tylko HW 302 beż głowicy to raczej nie da rady . Jeżeli już to musiałbyś zakupić coś większego przynajmniej HW 303 ten może sobie poradzi.
donk Opublikowano 3 Września 2014 Autor #3 Opublikowano 3 Września 2014 A pytanko mam jeszcze. Bo czekam na nowy kubeł i się zastanawiam czy rybą nic nie będzie jeśli parę dni już baniak działa na samym mechaniku? Akwarium ma już rok także jest w pełni dojrzałe a i na mechaniku jest duża gąbka też zakładam że z dużą ilością bakterii.
Jargos Opublikowano 3 Września 2014 #4 Opublikowano 3 Września 2014 dadzą radę, podczas podmian płukaj gąbki w wodzie zlanej z akwa. Złoże ze starego filtra powinieneś włożyć do akwarium w jakimś woreczku i skierować na niego wylot filtra wew.
Rekomendowane odpowiedzi