Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,używacie filtrów wewnętrznych czy mogli byście mi jakiś cichy polecić .Kupiłem AQUA NOWA 1800 i niestety jest za głośny ,akwarium 450l .

Opublikowano

Do twojego litrażu może już inna filtracja mechaniczna jak wew. Ja mam AQUAEL TURBO 2000 ale to w 300 l i daje radę. Jak dla mnie jest nie słyszalny , akwa stoi obok łóżka i idzie spać. Może to już kwestia przyzwyczajenia ale daje radę i to bardzo jeśli chodzi o ciszę.

[300] Malawi

• Dziękuję 1
Opublikowano

AquaEl Circulator 2000 miałem przyjemność testować i też moje wrażenia były pozytywne. Jak dla mnie poziom hałasu do zaakceptowania. Odrobinkę głośniej mieli wodę od modelu 1500, który mam u siebie.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Też mam aquaela circulatora 2000 i jestem zadowolony ale teraz pracuje jako głowica w kaseciaku jak chcesz filtr wewnętrzny to możesz fajnie sobie kaseciaka zrobić i dać przeróżne wkłady do środka. A nadto możesz tam zrobić również filtrację biologiczną.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Do biologicznej mam jbl e1501 i tu jestem naprawde zadowolony praktycznie go nie słychać.Akwarium zalewałem w sobote ,na drugi dzień z wody mleko kupiłem chyba za drobny piasek 0,3 0,5 mm ,mam nadzieje że aquael sobie poradzi z tą zawiesiną.

Opublikowano

Cześć Irek tutaj żeśmy jeszcze nie pisali ,nie chce osłabiać kubełka niech wewnętrzny się męczy z gąbkami .