Skocz do zawartości

Czy w akwarium 90 L moge mieć malawi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem nowy na forum. Mam pytanie. Mam akwarium 90 litrów(profilowane, 70 cm długości) choć tak naprawde jest ono mniejsze i kwalifikuje się do 80 litrów. Czy moge w nim cokolwiek trzymać z malawi? Bo z tangi wiem że muszlowce. Proszę się ze mnie nie śmiać. Nie chce męczyć ryb i jak nie da się trzymać ich w takim baniaku, no to nie. Proszę o konstruktywną odpowiedz.

Opublikowano

Tekst skopiowany z MALAWI FAQ w tematach podwieszonych.

"Najmniejszy zbiornik umożliwiający pielęgnację to największy na jaki możesz sobie pozwolić, jednak nie może on być mniejszy niż 112 litrów pojemności i 80 cm długości."

więc chyba kiepska sprawa z twoim zbiornikiem :)

Opublikowano

Nie ma co się podśmiewać. Za jakiś rok przeprowadzam się do domku jednorodzinnego i mój ojciec truje już teraz głowe mojej mamie o 500 litrach. Tylko że jemu się nie podoba malawi czy tanga. A mnie się podoba. I tu pies pogrzebany...

Opublikowano
Nie ma co się podśmiewać. Za jakiś rok przeprowadzam się do domku jednorodzinnego i mój ojciec truje już teraz głowe mojej mamie o 500 litrach. Tylko że jemu się nie podoba malawi czy tanga. A mnie się podoba. I tu pies pogrzebany...

Witam kolego jeżeli za rok będziesz Miał większe akwarium to śmiało kup 6 sz małych pseudotropheus saulosi i zacznij Swoją przygodę z Malawi , ja bynajmniej bym tak zrobił , zawsze to przez rok nabierzesz doświadczenia Pozdrawiam i powodzenia w hodowli

Opublikowano
Witam kolego jeżeli za rok będziesz Miał większe akwarium to śmiało kup 6 sz małych pseudotropheus saulosi i zacznij Swoją przygodę z Malawi , ja bynajmniej bym tak zrobił , zawsze to przez rok nabierzesz doświadczenia Pozdrawiam i powodzenia w hodowli

Zgadzam się. Kup P. Soulosi 6-7 sztuk tak aby końcowo stworzyć harem 1+3. Będzie to dobry start na początek.

Opublikowano

Nie kupuj zadnych ryb z Malawi do 90 l.

Rok to jest duzo czasu i wiele moze sie zdazyc, lacznie z tym ze wieksze akwarium nigdy nie powstanie, bo... i tutaj moze byc wiele powodow. Mowia ze cnota akwarysty jest cierpliwosc. Przez ten czas poczytaj, zdobywaj wiedze na temat ryb z jeziora i nie tylko, a kiedy juz bedziesz mial warunki i bedziesz pewny na 120% ze nadal chcesz miec "pyszczaki" stawiaj akwarium jak najwieksze bedziesz mogl.

Opublikowano
Nie kupuj zadnych ryb z Malawi do 90 l.

Rok to jest duzo czasu i wiele moze sie zdazyc, lacznie z tym ze wieksze akwarium nigdy nie powstanie, bo... i tutaj moze byc wiele powodow. Mowia ze cnota akwarysty jest cierpliwosc. Przez ten czas poczytaj, zdobywaj wiedze na temat ryb z jeziora i nie tylko, a kiedy juz bedziesz mial warunki i bedziesz pewny na 120% ze nadal chcesz miec "pyszczaki" stawiaj akwarium jak najwieksze bedziesz mogl.

Dokładnie! Jeszcze pewnie ojca nie przegadasz i będą pływały te sauloski z sumami.