Skocz do zawartości

Wadliwy Test JBL NH4 nr serii 0010

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ponownie mamy przypadek kolegi z naszego forum który przy starcie na wodę amoniakalną, po jej wlaniu do zbiornika nie miał żadnych wskazań w kierunku NH4.

Nawet badanie testem samej wody amoniakalnej która zapierała dech od amoniaku wykazywało poziom amoniaku = 0:shock:

Jak poprzednio okazało się że jest to wadliwy test JBL NH4 z serii 0010

Proszę sprawdzić nr serii waszego testu i z tym numerem serii reklamować u sprzedawcy.!!

Nie zmienia to dalszego postępowania przy starcie. Mimo że test nie wykazuje amoniaku to on tam oczywiście jest i bakterie mają wystarczająco dużo pożywki.

Po ok tygodniu powinien pojawić się wykrywalny poziom NO2 i rosnąć z dnia na dzień.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dzieki za szybka odpowiedz, ale nie bardzo rozumie co to jest WA? Moze ktos mi rozjaśnić? Nigdy wczesniej nie korzystalem z testu na nh4

Z góry dzięki

Opublikowano

Wielkie dzięki!

Dopiero dzis udało mi się kupić wodę amoniakalną o stężeniu 25% i niestety ale moj test nadaje sie do kosza zrobilem według instrukcji tylko dalem 3 krople na 1, 75 wody taką mialem butelke i test wskazał taką samą zawartość jak w czystej wodzie! Dla pewności dodalem jeszcze 6 kropli do tej samej wody i powtórzyłem test wynik taki sam jak przy pomiarze czystej wody jak i tej z 3 kroplami! Niestety ten test to szmelc

Opublikowano

Ja reklamowałem a wczoraj dostałem taką oto odpowiedź:

"Witam, w dniu dzisiejszym został do pana wysłany test z reklamacji. Reklamacja rozpatrzona pozytywnie, nowy test posiada inny nr seryjny."

Opublikowano

Witam ja zareklamowałem go i dostałem takiego @:

Witam

Proszę odesłać test wraz z opisem usterki,oryginałem paragonu oraz podanym nr konta.Jak do nas dotrze to zareklamujemy go u dystrybutora firmy jbl a Panu zwrócimy pieniądze.

Pozdrawiam

Więc już go odesłałem a zakupiłem nowy tym razem sery;)

wynik w akwarium taki sam znaczy NH3/NH4 na poziomie 0

Dla pewności od razu sprawdziłem go WA według instrukcji z poniższego postu i po dodaniu 3 kropli na 1,75l wody brakło skali.

pozdrawiam i dziękuję za pomoc.

Opublikowano

Ja również miałem pecha z zakupem wadliwego testu NH4 serii 0010. Test oczywiście zareklamowałem. Reklamacja została uznana a ja otrzymałem nowiusieńki test serii 0012.

Do reklamacji potrzebny był paragon, ale kto zbiera paragony? Ja zakup udowodniłem drukując stronę z Allegro (może to być również wyciąg z kąta bankowego – płatność kartą lub jakikolwiek inny dokument potwierdzający, że zakupiony towar pochodzi od konkretnego sprzedawcy).

Reklamujcie wadliwe towary i nie ważne czy są to drogie artykuły, czy też testy za parę grosz – to jest działanie w interesie nas wszystkich!

Pozdrawiam

Tadek

post-15199-14695718185068_thumb.jpg