Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciągle jestem na etapie myślenia o tle do swojej 300. Chciałbym coś naturalnego bo: - sam nie zrobię swojego gdyż brak mi zdolności artystycznych (szczególnie do malowania)

- kupne jest może i fajne ale... każdy może mieć takie samo.

Kupiłem dziś na próbę gnejs i szarogłaz ale ciężko to odchudzić. I nagle trafiłem na tą aukcję fornir kamienny. Wymiar ciut za duży niż moje akwarium czyli akurat. Cienkie, wiec miejsca nie zabiera i w zasadzie możnaby przykleić bezpośrednio do szyby. Pytanie tylko jak to wygląda, ale to mogę sobie w Warszawie obejrzeć. I jak pod tym kaseciaka ukryć ;)

Pytania zasadnicze są dwa - czy materiały użyte do jego produkcji są bezpieczne dla akwa (martwi mnie ta żywica poliestrowa). I skoro będzie w akwarium to czy muszę je impregnować a jeśli tak to czym.

Co o tym sądzicie?

Wysłane z telefonu

Opublikowano

Według mnie jeżeli woda nie ma na to wpływu to ciekawa opcja bo nieźle imituje blok skalny

(szkoda że nie w 3D). Jeżeli chodzi o kaseciaka to właśnie super sprawa. Wystarczy wytyrsnąć piankę montażową na kaseciaka równo oszlifować tak żeby tworzyło odstający półokrągły kamień i masz dwa w jednym tło 3D i schowanego kaseciaka.

Opublikowano

Szczerze to nie doczytałem bo założyłem, że jak mają stacjonarny w Wawie to można tam odebrać osobiście. Ale widzę, że nie jest to pewne.

Zapytałem google o StoneLine i jest strona producenta/dystrybutora. Mają kilka lokalizacji do odbioru osobistego. Pytanie jak ze sprzedażą pojedynczych arkuszy. http://www.fornirkamienny.pl/

Opublikowano

Fornir Kamienny Golden NaturalnyKamieńDekoracyjny (4442637457) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img09.allegroimg.pl/photos/400x300/44/42/63/74/4442637457@@AMEPARAM@@09@@AMEPARAM@@44/42/63/74@@AMEPARAM@@4442637457

Tutaj jest i w dobrej cenie, przesyłka kurierska gratis, lub odbiór osobisty w większości miast.

Wygląda to nieźle, teraz tylko znaleźć mądrego, który odpowie jak to będzie się sprawdzało w kontakcie z wodą i czy da się to umocować w już zalanym akwarium