Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

poradźcie jaką dać obsadę do mojej 200 (100x50x40

podobają mi się red-red, red-blue, yelowki najbardziej....

post-14978-14695717905191_thumb.jpg

Opublikowano

Ja we wcześniejszym akwarium 180L miałem Pseudotropheus Saulosi i Melanochromis Maingano. Mógłbym polecić tą obsadę. Będzie kolorowo i w miarę spokojnie (jak na Malawi).

Rybki nie za duże. W akwarium będzie niebiesko i żółto. Oba gatunki mają ładne samice, co nie jest takie częste w tym biotopie.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Paci21 nie będę jakiś oryginalny i polecę Ci może z deka oklepana obsadę ale za to będzie kolorowo i przy odrobinie szczęścia nie będzie kłopotliwie.

Pseudotropheus saulosi 1+4 ewentualnie podobny harem labidochromis yellow

Pseudotropheus maingano 1+3

Maingano koniecznie kup w większej ilości ponieważ często więcej trafia się samców niżeli samic. Zresztą podobnie w przypadku saulosi.

Opublikowano

A ja zamiast yellow polecam perlmutta i będziesz zamiast dwóch kolorków miała trzy bo dojdzie ci biały do żółtego i niebieskiego .

Ewentualnie zamiast yellow możesz jeszcze dać labidochromisa caeruleus nkhata bay (biała odmiana).

Opublikowano
Ewentualnie zamiast yellow możesz jeszcze dać labidochromisa caeruleus nkhata bay (biała odmiana).

Ciekawa ryba i ładna ale wtedy poleciłbym do niej psaudotropheusa saulosi nawet w układzie 2+4 ponieważ nie zauważyłem u tych labidochromisów jakiejś mocno rozbudowanej terytorialności więc powinno znaleźć się miejsce dla dwóch wybarwionych samców saulosi. Będzie wtedy biało /żółto i niebiesko ;-) .