Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie odnośnie standardowej pokrywy w 240l bodajże wromak. Są założone 2 świetlówki powerglo i aqua glo. Tylna świetlówka nie zapala się po włączeniu włącznikiem :( Dopiero po przekręceniu świetlówki w obudowie zaczyna świecić. Świeci aż do wyłączenia pstryczkiem a po ponownym uruchomieniu sytuacja się powtarza. Jest to o tyle uciążliwe,że zawsze trzeba podnosić pokrywę i gmerać z lampa. Startery wymienione na nowe świetlówki tez nowe. Świetlówki zamieniane miejscami identyczna sytuacja zawsze tylna nie startuje. Pozdrawiam

Opublikowano

Pewnie nie ma styku na oprawkach. U mnie trzeba było zdjąć swietlówkę, i śrubokrętem podważyć oprawkę i ją otworzyć. W oprawce masz metalowe blaszki które pewnie trzeba dogiąć ew przeszlifować bo może zaśniedziały. Pomoże także "elektrosol" spray czyszczenia zaśniedziałych elementów.

Opublikowano

Witam dziękuje za odpowiedz. Dzisiaj rozebrałem wszystko i pomimo wyginania i czyszczenia dalej to samo.Jednak zauważyłem ze posiadam 2 startery jeden s10 i s2 ten s2 własnie nie startuje. Świetlówki 30w czy to może być przyczyna??

Opublikowano

Dziękuje za linka przeczytałem wszystko 3razy i nic z tego nie rozumiem. Jutro dokupię starter s10 taki działa z świetlówką. W sklepie prosiłem o dwa takie same jednak chyba zaszła pomyłka pozdrawiam

Opublikowano

S2 i S10 są na inne napięcie i do różnych połączeń świetlówek. Aby świetlówki działały poprawnie muszą być dwa takie same a typ w zależności czy masz połączone szeregowo czy równolegle. Wymiana powinna pomóc.

• Dziękuję 1