Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To po prawej stronie to moje dzieło w piance z ceresitem ,a po lewej to przeróbka tła juwelowskiego ( oryginał zabijał moją duszę ;-) ). Dziękuję za miłe słowo.

Opublikowano

Tutaj jest sam link http://forum.klub-malawi.pl/galeria/index.php?n=12410&page=2 do większego zdjęcia (format) i opisu akwarium ale opisu jak wykonałem tło nigdzie nie opisałem wykonania mojego tła.

Same pęknięcia to przypadkowy efekt podczas wykonywania tła ;-). U mnie popękało od tego , że za szybko położyłem beton na piance zanim ona do końca nie spuchła. Warstwa jej była naprawdę solidna i jak się potem okazało pełne schnięcie powinno trwać minimum 48h. Podobny efekt możesz uzyskać też słabo zraszając beton na styropianie czy piance.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Trochę poza tematem, ale w którym miejscu masz zamocowane naświetlacze Led? Z przodu, czy z tyłu? Z tego co pamiętam, to polecałeś mocowanie zaraz przy przedniej, jednak cienie na tle chyba temu przeczą?!

Opublikowano

W 400l (mbunarium) mam oświetlenie led smd ( red + blue + white 8000K) , naświetlacze mam w 500l i są zamocowane 25cm od przedniej szyby przy 60 cm szerokości akwarium i są blisko siebie skupione (odległość po między nimi 30cm) żeby nie było efektu lądujących UFO ;-).

Opublikowano

Co sadzicie o wykonaniu tla z pianki montazowej?Mam plan na plyte pcv nalozyc pianke poliuretanowa i wtedy docinac ksztalty kamieni,nastepnie pokryc cx5 a nastepnie malowac sniezka akrylowa.Jakies rady?

Opublikowano
Co sadzicie o wykonaniu tla z pianki montazowej?Mam plan na plyte pcv nalozyc pianke poliuretanowa i wtedy docinac ksztalty kamieni,nastepnie pokryc cx5 a nastepnie malowac sniezka akrylowa.Jakies rady?

Plan jest dobry. Przed pokryciem Ceresitem użyj opalarki w celu poprawy kształtów swojego płaskorzeźbu (lub np. świeczki).

Stan, dzięki za odpowiedz. Kierując się Twoimi radami zastosowałem dwa naświetlacze Led 10W (6500K) w odległości 35cm od siebie, zaraz przy przedniej szybie i jestem trochę rozczarowany. Ale skończmy temat światła, bo nas przegonią.