Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Po dodaniu atramentu mi tak zielone wyskoczyły że piasek porosły , każdy kamień i to mocno zielony no i piach. Teraz po kilku miechach ustępują z kamieni ale nie całkowicie no i na piasku już nie ma wgl.Jak widać coś spowodowało że wystrzeliły wszędzie nie tylko na kamieniach.

[300] Malawi

U mnie było identycznie i jak pokazałem fotki na forum KMT to stwierdzono, że to sinice. Kamienie i piach były całe zielone kilka dni po wlaniu atramentu.

Opublikowano
Guban88 a po jakim czasie od wlaniu atramentu zauważyłeś ustępowanie okrzemek?

Twoje pytanie to takie ot. Ale odp i już nic więcej tu nie piszę na temat okrzemek.

Jeśli chodzi o same okrzemki to zostały zdominowane przez zielone raz dwa. A to że zbiło to krzemiany zostało odkryte przypadkiem jak chciałem zobaczyć ile mam bo już byłem gotów kupić wkład do filtra. Myślałem że test może być wadliwy ale kran obalił tą tezę i tak wyszło że w akwa ich nie mam od momentu użycia atramentu + NGBC.

U mnie było identycznie i jak pokazałem fotki na forum KMT to stwierdzono, że to sinice. Kamienie i piach były całe zielone kilka dni po wlaniu atramentu.

Moje zdjęcie też tam jest bo Henryk dał ale co o nim pisali to nie mam pojęcia bo nie śledziłem tego.

[300] Malawi

• Dziękuję 1