Skocz do zawartości

Kolor rybki, a wybarwianie się

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy jest to prawda czy jest to mit ? Kiedy karmi sie co X czasu mlode gotowana marchewka ryby wybarwiaja sie szybciej ?

Karmienie gotowana marchewka znam juz z autopsji i wiem ze pomaga w ubarwieniu ryb , ale jak z mlodymi ?

Thanks,

Opublikowano

Nie słyszałem że po karmieniu marchewką ryby lepiej się wybarwiały, fakt że po gotowaniu marchew mało traci witamin i zawiera sporo beta-karoten. Nie testowałem tego pokarmu , ale naturalne składniki to naturalne.:P

Opublikowano
Nie słyszałem że po karmieniu marchewką ryby lepiej się wybarwiały, fakt że po gotowaniu marchew mało traci witamin i zawiera sporo beta-karoten. Nie testowałem tego pokarmu , ale naturalne składniki to naturalne.:P

Nabieraja bardzo ladnych kolorow starsze osobniki , to juz mam sprawdzone . Zastanawialem sie tylko odnosnie mlodych czy musza plywac do okolo 2,5 -3 cm biale zanim zaczna nabierac kolorow . Skoro starsze dostaja lepszego ubarwienia to i mlode moga szybcej je nabrac . Kwestja sprawdzenia , jednak do tego trzeba miec warunki i pare lat to zajmie . Skoro nikt nic nie wie nie bede zawracal sobie tym glowy a marchewke gotowana bede podawal tak jak robilem to do tej pory .

Thanks,

Opublikowano

To nie chodzi o to , aby one byly kolorowe ale czy dostana kolor wczesniej zanim osiagna wiek 90 dni .

Thanks ,

Młodych raczej nie uzyskasz kolorowych, natura tak to stworzyła, aby młode były szare niezauważalne dla drapieżników:D