Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam,

Kolejne z pytań . . . Właśnie przeglądam sklep by skompletować sprzęt i znalazłem grzałkę przepływową Hydor ETH . . BArdzo mi się taki pomysł podoba, poinieważ standardowa grzałka w akwarium je szpeci . . .

Ktoś tu na forum pisał, że ma grzałkę położoną na piasku czyli całą zanurzoną . . . ??? Przecież nie wolno zamaczać grzałki poniżej regulatora ?! czy też ja mam jakieś przestarzałe dane ?

Jak Wy to widzicie?

A tak w ogole to się zastanawiam czy w ogóle grzałkę kupować bo jak miałem solniczkę to miałem jakieś 28-30 stopni bez grzałki ale tam lampy grzały mocno lustro wody a teraz będę miał LED . . .

pozdr

Opublikowano

Co do zanurzenia regulatora to dane masz mocno nie aktualne. Jak masz możliwość to kładź grzałkę za kamieniami i nie przepłacaj za przepływową

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

U mnie dwie grzałki w wodzie w całości i nic się nie dzieje. Na wielu zdjęciach grzałka leży w poziomie w wodzie

WySwiftowane z Galaxy S4 na Tapatalk'u

Opublikowano

Ładujesz grzałkę całą do wody. Odkąd pamiętam grzałki mają taką linię narysowaną, że nie mogą być bardziej odkryte niż do tego poziomu co jest linia. A więc cała może być w wodzie, ale pół grzałki aby było tylko w wodzie umieszczone jest niedopuszczalne. Decyzja należy zawsze do użytkownika, ale ukrycie grzałki to jeden z najmniejszych problemów :) Zaczekaj no na zabawę z filtrem wewnętrznym :) (o ile taki będziesz miał )

Opublikowano

Mało tego kiedyś miałem grzałkę Atmana, która musiała być w poziomie inaczej termostat wariował.

• 6 lat później...